S. T. J. 2022.08.07 00:17 Frissítve: 2022.08.07 00:35

Válogatott második félidők: elemezzük a parádés javulást

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• 2021-ben egy félidős csapat volt a magyar labdarúgó-válogatott. Hiába vezetett a találkozók többségén Marco Rossi együttese, a szünet utáni eredményesség csapnivaló lett. Miközben 2021 első tizenkét fellépésén az első félidőkben gólt sem kapott, a második játékrészekben tizenhetet. Az ősz második felében kicsit változott a kép, de sajnos ezek a meccsek a vb-re jutás szempontjából nem sokat jelentettek. 2022-ben hat mérkőzésen vagyunk túl: négy „győzelem”, két „döntetlen”, hat rúgott gól és nulla kapott a második félidős mérleg. Az okokat elemezzük.

• A Nyizsnyij Novgoroddal egy év után szakító Kecskés Ákosnak vonzó volt a LASK négy évre szóló ajánlata, mert olyan klubhoz írt alá, amelyben nagy lehetőségek rejlenek. Ígéretes a jövőkép, és az is az ínyére van, hogy jelentős célokért küzdhet a csapattal.  A Hódmezővásárhelyről induló 26 éves futballista – kétéves újpesti kölcsönjátékkal megszakítva – tizenkettedik éve légiós, megjárta Olaszországot, Lengyelországot, Svájcot, a héten pedig Oroszországtól vett búcsút, hogy Ausztriába, a Duna partján fekvő Linzbe költözzön.

• Jelentős fiatalításba kezdett két éve az Érd NK NB I-es női kézilabdacsapata, amely az előző évadban épphogy benn maradt az élvonalban. A narancs-feketék továbbra is bizalmat szavaznak a fiataloknak, idén azonban lehetőség szerint nem hagynák az utolsó fordulóig izgulni a szurkolókat. Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson áteső társaság két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”