CS. M. 2022.06.11 23:50 Frissítve: 2022.06.12 09:15

Válogatott: Már olyan csapatunk van, amely sosem enged – Rossi

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Németországgal szombaton a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést követő sajtótájékoztatón a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi a csapatot és a szurkolókat is magasztalta.  

Rossi a meccs után is mosolygós maradt (Fotó: Árvai Károly)


„Köszönöm szépen a szurkolóinknak azt a fantasztikus hangulatot, amit ma teremtettek. Azt gondolom, ezt a játékosok ki is érdemelték a teljesítményükkel ezen a meccsen. Kijelenthetjük, hogy már olyan csapatunk van, amely sosem enged” – mondta kezdésképp Marco Rossi a találkozót követő sajtótájékoztatón.

 
 Előre szóltam, hogy ez lehet a legnehezebb meccsünk – Flick
Értékes pontot szereztünk Németország ellen a Puskás Arénában

„Nagyrészt Németország uralta a meccset, sokat birtokolta a labdát, de igyekeztünk magasra feltolni a védelmünket, kockázatot vállalni. Azt hiszem, ez jól sikerült, de az igaz, hogy a gólt is ebből kaptuk ...előfordul” – folytatta.

A magyar szövetségi kapitány a Nemzeti Sport kérdésére arra is reagált, lehet-e bírni energiával azt, hogy pár nap alatt négyszer is összecsapunk a világ legjobb válogatottjaival.

„Mindig magasabbra tesszük azt a bizonyos lécet, ahogy azt szokták mondani... A játékosainknak még nyilvánvalóan fejlődniük kell, hogy minden egyes meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is el fogunk hozni majd egy vagy több pontot, ez lesz a célunk.”

Végül az első válogatottbeli gólját szerző Puskás Akadémia-játékos, Nagy Zsolt mai teljesítményére is reagált a kapitány. 

„Mindig rengeteg kritikát kapok, amikor behívom őt, pedig fantasztikus futballista, ezt ma is bizonyította. Ugyanez a helyzet Fiola Attilával. Mégis hogyan teljesítettek ők ketten ma este?! Ugye, hogy nem hordok én sem szemellenzőt?” – fejezte be mosolygósan a válaszát Rossi.

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 67 000 néző. Vezette: José María Sánchez (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai R. (Gazdag, 76.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck – Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Th. Müller, 78.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.

2022.06.18 21:06:07

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Minden afelé visz, hogy túllépjek nem a tegnapon, hanem már a mán, még akkor is, ha igenis abból kellene táplálkozni. Mégis azt mondom, csak mi tehetünk azért, hogy ez ne így legyen. Hogy azok a fiatalok, akik televízióban látták az angol–magyart, személyesen ott lehessenek a Puskás Arénában az ő magyar–szovjetjükön.

2022.06.17 23:53:29

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mindez azonban kevés lett volna. Nem vitás, hogy az egyértelműen esélytelenebb, gyengébb félnek erőn felüli, rendkívüli teljesítménnyel kell kirukkolnia, szellemi, lelki, fizikai csúcson kell járnia – de mindez még csak a csoda szükséges, ám nem elégséges feltétele. Dávid emberfeletti diadalához Góliát »emberalatti« produkciója is társul.

2022.06.15 22:33:37

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nem tudom, az angolban megvan-e ez a mondás vagy annak variációja, most mindenesetre tökéletesen ideillik: Isten nem ver bottal! A magyar válogatott tagjai ugyanis nem ültek fel semmilyen provokációnak, sőt, megacélozták a szívüket a nemtelen támadások, s ott ütöttek, ahol a legjobban fáj: a pályán. Nincs rá jobb szó, egyszerűen megalázták Angliát a wolverhamptoni 4–0-val.