Válogatott: Már olyan csapatunk van, amely sosem enged – Rossi

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 23:50
null
Rossi remained smiling after the match (Photo: Károly Árvai)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Németországgal szombaton a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést követő sajtótájékoztatón a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi a csapatot és a szurkolókat is magasztalta.  


„Köszönöm szépen a szurkolóinknak azt a fantasztikus hangulatot, amit ma teremtettek. Azt gondolom, ezt a játékosok ki is érdemelték a teljesítményükkel ezen a meccsen. Kijelenthetjük, hogy már olyan csapatunk van, amely sosem enged” – mondta kezdésképp Marco Rossi a találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Nagyrészt Németország uralta a meccset, sokat birtokolta a labdát, de igyekeztünk magasra feltolni a védelmünket, kockázatot vállalni. Azt hiszem, ez jól sikerült, de az igaz, hogy a gólt is ebből kaptuk ...előfordul” – folytatta.

A magyar szövetségi kapitány a Nemzeti Sport kérdésére arra is reagált, lehet-e bírni energiával azt, hogy pár nap alatt négyszer is összecsapunk a világ legjobb válogatottjaival.

„Mindig magasabbra tesszük azt a bizonyos lécet, ahogy azt szokták mondani... A játékosainknak még nyilvánvalóan fejlődniük kell, hogy minden egyes meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is el fogunk hozni majd egy vagy több pontot, ez lesz a célunk.”

Végül az első válogatottbeli gólját szerző Puskás Akadémia-játékos, Nagy Zsolt mai teljesítményére is reagált a kapitány.

„Mindig rengeteg kritikát kapok, amikor behívom őt, pedig fantasztikus futballista, ezt ma is bizonyította. Ugyanez a helyzet Fiola Attilával. Mégis hogyan teljesítettek ők ketten ma este?! Ugye, hogy nem hordok én sem szemellenzőt?” – fejezte be mosolygósan a válaszát Rossi.

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 67 000 néző. Vezette: José María Sánchez (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai R. (Gazdag, 76.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck – Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Th. Müller, 78.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik