V. J. 2020.11.19 19:19 Frissítve: 2020.11.19 19:36

Válogatott: Fiolának visszaadhatja az élet azt, amit 2016-ban elvett

A magyar labdarúgó-válogatott fantasztikusan zárta az őszt, miután kijutott az Európa-bajnokságra, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába is. Az Izland és Törökország elleni mérkőzéseken pályára lépő hátvéd, Fiola Attila klubja, a Mol Fehérvár honlapjának mesélt az élményeiről, és arról, mi motiválja különösen is az iránt, hogy bekerüljön a jövő nyári kontinensviadalon részt vevő játékoskeretbe.

 

Fiola Attilát többször hátráltatták már sérülések, ősszel viszont visszatérhetett a válogatottba, és ott lenne az Eb-n is (Fotó: Szabó Miklós)

„Csodálatos egy hét van mögöttünk. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy kijutunk az Eb-re, mellette pedig csoportelsők leszünk a Nemzetek Ligájában és feljutunk az A-Ligába, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé, akkor, azt hiszem, mindenki csak legyintett volna rá – lelkendezett a molfehervarfc.hu-nak Fiola Attila.

A 32-szeres válogatott hátvéd nem csupán szép emlékeket őriz a legutóbbi Európa-bajnokságról, így számára külön öröm, hogy a csapat ismét kijutott a kontinenstornára.

„2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb. Óriási motiváció számomra, hogy reális esélyem van arra, hogy jövőre ismét pályára léphessek az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Személy szerint már nagyon várom a vb-selejtezők decemberi sorsolását is, kíváncsi vagyok, hogy mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a világbajnokságért.”

2021.01.24 21:17:03

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valószínűleg nincs mit tudni, mert egyetlen, nyilvánvaló ok nem jelölhető meg. Ezért Irapuato rejtélye ma nem is azt jelenti nekem, mi történt, inkább azt, miért nem vagyunk képesek még mindig szabadulni tőle.

2021.01.22 18:15:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Bízom abban, hogy lesz még alkalmam erős bajnokságban játszani, ám ehhez extrát kell nyújtanom.”

2021.01.18 23:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A Tanár úr, az 1938-ban vb-ezüstérmes Lázár Gyula haláláig hű maradt a Ferencvároshoz.

2021.01.14 23:34:16

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ilyenkor persze mindent rózsaszín köd borít.