Válogatott: „Dibusz mondta Zágrábban, fejeltem magamnak egy meghívót”

Vágólapra másolva!
2019.08.27. 08:56
null
Sigér Dávid hamarosan csomagolhat: Telkiben várja Marco Rossi szövetségi kapitány (Fotó: fradi.hu/Molnár Ádám)
Először kapott meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba Sigér Dávid, a Ferencváros 28 éves középpályása. A debreceni származású futballistát meglepte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nevezte a bő keretbe.

 

Mint ismert, Marco Rossi 26 játékossal készül a válogatott közelgő megméretéseire. A mieink szeptember 5-én Montenegróval játszanak felkészülési mérkőzést Podgoricában, négy nappal később pedig kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőn fogadják Szlovákiát a budapesti Groupama Arénában.

„Évekkel ezelőtt már le is mondtam erről, talán el is hagyta egy ilyen mondat a számat – mondta a Ferencváros hétfő esti edzését követően Sigér Dávid a fradi.hu-nak. Ez is megerősíti azt, hogy soha ne mondd, hogy soha. Persze azóta sok minden megváltozott, főleg, hogy egy évvel ezelőtt idekerültem a Fradiba. Úgy gondoltam, ha esetleg sikerül megvetnem a lábam, és jó teljesítményt nyújtanom, akkor kimondott célom lehet a válogatott meghívó. Az elmúlt időszakban tehát sokat kérdeztek erről, hogy számítok-e rá, emiatt és a kitűzött cél miatt nekem is a fejemben volt ez. Elsősorban végig a Fradi céljai voltak a szemem előtt. Összességében tehát meglepett, az első meghívóra nem számíthatsz, ezt nem várhatja el senki. Nagyon jólesett, nagy megtiszteltetésnek érzem. Főleg azok után, hogy úgy voltam vele, hiába vagyok itt a Fradiban, lehet, hogy soha nem hívnak meg, és ez már nem adatik meg nekem. Óriási szó, hogy a válogatottnál lehetek majd, és persze az lenne a legnagyszerűbb, ha játéklehetőséghez is juthatnék.”

A beszélgetéshez Dibusz Dénes, az FTC kapusa is csatlakozott. A 28 éves játékos szintén helyet kapott Marco Rossi keretében. Dibusz jelezte, ő már korábban, a Dinamo Zagreb ellen 1–1-re végződő Bajnokok Ligája-selejtező után megjósolta, Sigér bekerül a válogatottba.

„Igen, Dénes mondta a zágrábi mérkőzés után, hogy most fejeltem magamnak egy meghívót – így Sigér. – Akkor csak nevettem ezen, és azt mondtam, majd meglátjuk. Lehet, hogy ez is kellett hozzá, de annak örülök a legjobban, hogy minden bizonnyal a teljes játékom miatt szolgáltam rá erre.”

A korábban Debrecenben és Balmazújvárosban futballozó középpályás elárulta, Tömő Attila, a válogatott csapatmenedzsere telefonon közölte vele, hogy meghívót kapott. Az MLSZ képviselője megkérte Sigért, délutánig ne kürtölje szét a hírt, legfeljebb a feleségével közölje. Sigér így is tett, majd amikor hivatalos lett a keret, alig győzött reagálni a sok gratuláló hívásra, üzenetre.

Sigér Dávid 2018 nyarán a Balmazújvárostól szerződött a Fradiba. Az előző idényben 27 tétmérkőzésen lépett pályára a népligetiek színeiben. A most zajló szezonban Sigér eddig csak a nemzetközi kupameccseken kapott szerepet (mind a hét találkozón játszott), az NB I-ben nem nevezték meccsre.

A Ferencváros csütörtökön látja vendégül a litván Suduvát az El-selejtező playoffkörében. A múlt heti első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEI
FELKÉSZÜLÉS (szeptember 5.)
20.45: Montenegró–Magyarország – élőben az NSO-n!
Podgorica, Pod Goricom Stadion
EB 2020, SELEJTEZŐ (szeptember 9.)
E-CSOPORT, 6. JÁTÉKHÉT
20.45: Magyarország–Szlovákia – élőben az NSO-n!

Budapest, Groupama Aréna

A 26 FŐS MAGYAR KERET MONTENEGRÓ ÉS SZLOVÁKIA ELLEN
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (el-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (Freiburg – Németország),Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1 (Barisic 44., Kramaric 79., ill. Seydayev 19.)
Szlovákia–Magyarország 2–0 (Duda 42., Rusnák 85.)
Március 24., vasárnap
Wales–Szlovákia 1–0 (D. James 5.)
Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai Á. 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)
Június 8., szombat
Horvátország–Wales 2–1 (J. Lawrence 17. – öngól, Perisic 48., ill. Brooks 77.)
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3 (Madatov 69., ill. Orbán 18., 53., Holman 71.)
Június 11., kedd
Azerbajdzsán–Szlovákia 1–5 (Seydayev 29., ill. Lobotka 8., Kucka 27., Hamsík 30., 57., Hancko 85.)
MAGYARORSZÁG–Wales 1–0 (Pátkai 80.)
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 6– 4 +2 9
2. Szlovákia 3 2 1 7– 2 +5 6
3. Horvátország 3 2 1 5– 4 +1 6
4. Wales 3 1 2 2– 3 –1 3
5. Azerbajdzsán 3 3 3–10 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik