PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2021.04.30 14:46 Frissítve: 2021.04.30 16:43

Válogatott: Álmodok arról, hogy hatvanezren szurkolnak nekünk – Marco Rossi

Marco Rossi nemcsak gondol rá, nemcsak elképzelte, hanem álmodni is szokott arról, hogy hatvanezer ember fogadja, amikor a magyar labdarúgó-válogatottal kivonul a pályára a Puskás Arénában, az első Európa-bajnoki mérkőzésén. A győztesnek járó és jelenleg Budapesten lévő kupát már megérintette, amely olyan különleges dolgot szimbolizál neki, amiről még évekkel korábban sem gondolta, hogy vele megtörténhet. 

„Igen, megérintettem az Eb-trófeát – vallotta be Marco Rossi az NSO Tv-nek, majd ennek az okát is elmondta. – Elérhetetlennek tűnő dolgot szimbolizál, ugyanis néhány éve még magam sem gondoltam volna, hogy részese lehetek egy Európa-bajnokságnak. Elképzeltem-e, milyen lesz kimenni az első meccs előtt a stadionba, miközben hatvanezren szurkolnak nekünk a lelátóról? Állandóan gondolok rá, elképzeltem, álmodok is róla. Nagyon sok minden kavarog ezzel kapcsolatban a fejemben.”

Videónkban a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a férfi kosárlabda-válogatottat irányító Sztojan Ivkovics szavaira is reagált, aki meglátva a bivalyerős Eb-csoportjukat arról beszélt, hogy a lehetetlen nem riasztja meg, komoly célok nélkül ezt nem is érdemes csinálni. Továbbá, azt is elárulta, bízik-e benne, hogy hasonló eufóriát válthatnak-e ki az emberekből, mint az tapasztalható volt a 2016-os Eb alatt.

A sajtóeseményről készült bővebb videós anyagunkat, amelyben Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa, valamint Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője is megszólal, itt olvashatja!

2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…