Ukrajna: magyar válogatott is lehet a Sahtar játékosa – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 15:21
null
Vjacseszlav Csurko állítólag ajánlatot kapott az MLSZ-től (Fotó: Metalist)
Sajtóértesülés szerint ukrán utánpótlás-válogatott középpályással, a korábban Felcsúton szereplő Vjacseszlav Csurkóval erősíthet a magyar labdarúgó-válogatott.

A Zbirna.com portál úgy értesült, hogy az FK Mariupolban kölcsönben szereplő Vjacseszlav Csurko hamarosan csatlakozhat a magyar válogatotthoz, miután megkereste őt a Magyar Labdarúgó-szövetség, hogy szerepelne-e nemzeti csapatunkban. Az MLSZ azonban a Nemzeti Sport Online kérdésére cáfolta, hogy megkeresték volna a középpályást.

„Ahogy azt már korábban is többször elmondtuk, minden játékosnak érzelmi alapon kell eldöntenie, mely ország válogatottjának szeretne tagja lenni – amennyiben lehetősége van választani. Ugyanakkor Vjacseszlav Csurkóval nem lépett kapcsolatba az MLSZ illetve a férfi A-válogatott szakmai stábja. Ennek ellenére természetesen továbbra is minden olyan labdarúgó pályafutását figyelemmel kísérjük, aki akár jelenleg, akár a jövőben tagja lehet a magyar nemzeti együttesnek” – fogalmazott reagálásában Szabó Gergely, a válogatott sajtófőnöke.

A 24 éves, magyar felmenőkkel bíró ungvári születésű játékos 2009 óta a Sahtar alkalmazásában áll, de a klub már hétszer kölcsönadta. Így került 2016-ban a Puskás Akadémiához, amelyben 12 mérkőzésen háromszor volt eredményes az NB I-ben.

Miután magyar útlevéllel is rendelkezik, 2016–17-ben úgy játszhatott 11 mérkőzést az olasz másodosztályú Frosinonéban, hogy nem számított EU-n kívülinek. Kérdés, hogy miután Ukrajna nem ismeri el a kettős állampolgárságot, lesz-e bármilyen következménye annak, hogy Csurko magyar állampolgár is.

Az ukrán utánpótlás-válogatott játékos jelenleg az ukrán élvonalban 6. helyen álló Mariupolban futballozik, a 2017–18-as szezonban 16 bajnokin két gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik