U19: győri vezérlettel 4-1-es siker az ukránok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 19:08
null
Kalmár Zsolt (jobbra) szerezte a magyar U19-es válogatott első gólját az ukránok ellen (Fotó: mlsz.hu)
A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra készülő magyar U19-es válogatott felkészülési mérkőzésen 4–1-re győzött Ukrajna korosztályos válogatottja ellen Balmazújvárosban.

Mészöly Géza csapata a 20. perctől fokozatosan őrölte fel az ukránokat. A magyar gólgyártást a Győri ETO középpályása, Kalmár Zsolt kezdte 11-esből, majd egy másik győri, az ETO utánpótlásában pallérozódó Mervó Bence nagy pillanatai következtek, az ugyancsak középpályást játszó futballista három gólt is szerzett. A magyar U19-es válogatott az 50. percben már 4–0-ra vezetett, végül 4–1-re győzött Ukrajna ellen Balmazújvárosban.

A mérkőzés első 15 percében az ukránok többet birtokolták a labdát, a magyar térfélen zajlott a játék, és néhány veszélyes lehetőség is adódott a kapunk előtt. Az első negyedóra után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és a 20. percben megszereztük a vezetést: a Bobál Gergely ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kalmár Zsolt magabiztosan értékesítette (1–0) – tudósít az mlsz.hu.

Öt perccel később megdupláztuk az előnyt, Kalmár bal oldali szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a védők, Mervó Bence pedig 7 méterről a jobb sarokba passzolt (2–0).

Az ukránok mezőnyben nem játszottak alárendelt szerepet, néhányszor sikerült zavart okozniuk a védelmünkben, de a gólszerzésben mi jeleskedtünk: a 36. percben Kalmár a jobbösszekötő helyéről ívelt a bal oldalra, Varga Szabolcs a jobb kapufa mellől visszafejelte a labdát középre, az érkező Mervó pedig közelről a hálóba továbbított (3–0), így magabiztos előnnyel zártuk az első félidőt.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, és az 50. percben megszületett a negyedik gólunk is, egy bal oldali szögletet követően nem tudtak felszabadítani az ukrán védők, Mervó Bence került helyzetbe, aki 9 méterről, jobbról kapura lőtt, a kapus csak hozzáérni tudott a labdához, és az a kezéről a hálóba pattant (4–0). Az 54. percben Asztalos Dávid felvágta Artem Radcsenkót a 16-oson belül, a jogos tizenegyest Ihor Haratin értékesítette (4–1).

A játékrész második felére minden cserejátékoskának lehetőséget adott Mészöly Géza, helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, köztük tiszta ziccereket is. A befejezések azonban nem voltak pontosak, így maradt a 4–1.

A teljes meccs

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 4–1

MAGYARORSZÁG: Székely – Talabér, Asztalos, Bobál D. (Lenzsér, 77.), Forgács – Nagy D., Mervó (Berecz, 74.), Kalmár (Medgyes Z., 74.) – Farkas Z. (Kővári, 61.), Bobál G. (Vida K., 61.), Varga Sz. (Tóth L., 61.)
G: Mervó (3), Kalmár (11-esből), ill. Haratin (11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik