U19-es Eb-selejtező: a mieink döntetlennel csoportelsők

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 16:56
Az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében, a 3. csoport utolsó fordulójában Győrben Magyarország 1–1-es döntetlent játszott Ausztriával, ezzel csoportelsőként jutott be az elitkörbe.
Szendrei gólja után 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
Szendrei gólja után A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Nem volt tét nélküli kedden Győrben a Magyarország–Ausztria U19-es válogatott mérkőzés az Európa-bajnoki selejtező utolsó fordulójában. Bár a Tímár Krisztián szövetségi edző által irányított együttes már a meccs előtt az elitkörben tudhatta magát, egyáltalán nem volt mindegy, hogy csoportelsőként vagy -másodikként jut tovább. Ráadásul a csoport favoritjának tartott osztrákoknak az elsőség alapvető elvárás volt. A fehéroroszok elleni 1–1 nehéz kellemetlen helyzetbe hozta őket.

A magyar válogatott szerezte meg a vezetést a 34. percben, Szendrei Ákos nagyszerű cselek után higgadtan értékesítette ziccerét. A gólt ide kattintva nézheti meg!

Csak hat percig tartott az előny, mert jött Muharem Huskovic, és egyenlített. A továbbiakban nem esett több találat, így Magyarország csoportelsőként jutott be az elitkörbe.

A csoport másik mérkőzése, az Észtország–Fehéroroszország találkozó sokáig 0–0-ra állt, ám a 74. percben Dmitri Latihov megszerezte a vezetést a fehéroroszoknak – ez lett a győztes találat.

A csoport első két helyezettje bejutott a tavaszi elitkörbe. A legjobb csoportharmadik szintén kvalifikál a folytatásra, de a 13 csoport küzdelmét nem egyszerre rendezik, vannak olyan négyesek, amelyek csak novemberben játszanak.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Ausztria 1–1 (1–1)
Győr, ETO Park

Magyarország: Senkó – Fodor (Kerezsi, a szünetben), Szujó, Alaxai, Debreceni, Benczenleitner – Nagy O., Vas (Kovács M., 54.), Biben – Szendrei (Gera Za., 84.), Németh D. (Redzic, 55.)
Gólszerző: Szendrei (34.), ill. Huskovic (40.)

A csoport másik mérkőzésén
Észtország–Fehéroroszország 0–1
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Ausztria 5, 3. Fehéroroszország 4, 4. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik