Román-magyar: Dárdainak már úgy kell visszafognia a csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 08:54
null
Dárdai Pál azt kéri játékosaitól, ne legyenek túlmotiváltak, mert abból kapkodás lehet (Fotó: Veres Viktor)
A magyar labdarúgó-válogatott péntek délelőtt elutazik Romániába Európa-bajnoki selejtezőre. Az indulás előtt Dárdai Pál szövetségi kapitány elmondta, elégedett csapatával, amelyet néha vissza kellett fogni, ezért azt kéri játékosaitól: ne legyenek túlmotiváltak, mert abból kapkodás lehet.

„Nem panaszkodom, mert európai körülmények között készülhettünk, étkezés és pályák terén egyaránt – mondta Dárdai a Magyar Televíziónak. – Nyugodt vagyok, mert jól elvégeztük a munkát, már várom a pillanatot, hogy elkezdődjön a meccs. Ma elutazunk, lesz még egy edzés, úgy látom, a csapat koncentrált, kicsit túlmotivált is… A szerdai játéknál úgy rohantak, hogy vissza is kellett fogni őket. Bízom benne, hogy Romániában nem így kezdjük a mérkőzést, mert abból csak kapkodás lesz.”

„Jó visszajelzéseim vannak az intenzitással kapcsolatban. Van, aki azt mondta, olyan, mintha német első osztályú edzésen lenne. A srácok néha jobban megoldották a feladatokat, mint gondoltam volna. Azt szeretném, hogy ne legyen a motiváltságból túlmotiváltság, csak egészségesen legyünk koncentráltak.”

Dárdai Pál megerősítette, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt is megsérült.

„Sajnos Stieber és Korcsmár megsérült, nem tudom mennyire komoly, de nem idegeskedem, mert bő, huszonhármas a keretünk. Nemcsak a románok elleni találkozóról van szó, két meccsre készülünk. Már megvannak a fejemben a kezdők, mindenki jól dolgozott, nem panaszkodom.

„A siker a napi formán múlik csak, ami az én felelősségem és a stábé. Sokat számítanak majd a lelki tényezők, de igenis lehet komoly munkát végezni négy nap alatt. Meg kellett alkotni egy rendszert, eldönteni, mikor támadunk le, mikor állunk vissza. Jók vagyunk, nem panaszkodom, nem akarok ennyit félrebeszélni már…”

Dzsudzsák: Itthon kevésbé mernek ennyire pozitívan beszélni


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO)
Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik