Kisteleki támogatná: legyen Törőcsik-stadion!

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 11:24
null
A BVSC-ben indult Törőcsik András karrierje, méltó névadója lenne a Szőnyi úti stadionnak
Kisteleki István, a BVSC szakmai igazgatója is támogatná, hogy a pályafutását a zuglói csapatban kezdő Törőcsik Andrásról nevezzék el a létesítményt, bár jelenlegi állapotában a stadiont méltatlannak tartja ehhez.

 

Mint azt megírtuk, L. Pap István, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője a Sportrádió július 15-i, Sportkör című műsorában felvetette az ötletet, hogy a BVSC-Zugló stadionját nevezzék el Törőcsik Andrásról. A 67 éves korában elhunyt legendás csatár a ­BVSC-ben kezdte pályafutását, később az Újpesti Dózsából lett válogatott játékos.

A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A műsorban Lantos Gábor műsorvezető Ballai Attilával, a KESMA sportfőigazgatójával, Szöllősi Györggyel­, lapunk főszerkesztőjével és L. Pap Istvánnal, a Nemzeti Sport vezető szerkesztőjével beszélgetett Törőcsik András életéről és pályafutásáról. Lantos Gábor az adás végén feltette a kérdést, vajon hogyan emlékszik majd rá a magyar futball, lesz-e valakinek arra bátorsága, ereje, hogy kitaláljon valami olyat, ami az idők végezetéig megőrzi emlékét. Erre a kérdésre válaszolt L. Pap István: „Talán a BVSC-stadiont lehetne róla elnevezni. Azt gondolom, hogy ha már a BVSC-ből indult, nem rossz felvetés, hogy ott, ilyen formában is állíthatnak neki emléket. Hogy a Megyeri úton esetleg szobra lesz, simán el tudom képzelni.”

Szöllősi György és Lantos Gábor hozzátette, a Nemzeti Sport és a Sportrádió igyekszik felkarolni a kezdeményezést.

„Én is felkaptam rá a fejem, és ez ilyen szempontból tényleg történelmi pillanat, ezt érdemes felkarolni, mert az utóbbi időben újra életre kelt a BVSC, és méltó lenne a környezet is” – mondta Szöllősi György.

Megkérdeztük Kisteleki Istvánt,  a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnökét, a BVSC futballcsapatának jelenlegi szakmai igazgatóját, aki Újpesten, Törőcsik András másik klubjánál is volt vezetőedző, hogy mit szól a felvetéshez, adott esetben támogatná-e a kezdeményezést.

„Először is hadd szögezzem le, hogy óriási tisztelője vagyok Törőcsik Andrásnak, aki fantasztikus futballista volt, számtalanszor mentem miatta futballmérkőzésre, azt is megtisztelőnek tartom, hogy a nevét a számra vehetem – mondta lapunknak Kisteleki István. – Amikor Újpesten voltam edző, ott is tetten érhető volt a nimbusza. Emberként is nagyon szerettem, csodáltam benne, hogy olyan szerény és mindenkivel kedves tudott lenni, pedig mekkora sztár volt. Éppen itt állok a BVSC utánpótlásközpontja előtt, ahol a neve ki van írva mint minden idők egyik legjobb BVSC-futballistájáé. Olvastam a felvetést, meg is hallgattam a beszélgetést, amelyben ez szóba került, és a magam részéről megfontolandónak tartom az ötletet. Ugyanakkor a döntés természetesen nem az enyém, az elnökség hatáskörébe tartozik. Most még talán kicsit méltatlan a stadion ahhoz, hogy egy ilyen csillagnak a nevét viselje, felújításra szorul a létesítmény, de én mindenképpen támogatom, jó ötletnek gondolom.”

Szerencsére egyre gyakoribb jelenség az elmúlt egy-két évtizedben, hogy stadionok, sportközpontok volt labdarúgók nevét veszik fel, keretes írásunkban látható, hogy – nemzeti stadionunk, a Puskás Aréna mellett – az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban jelenleg tizenöt csapat pályája viseli volt játékos nevét.

A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik