Győzelemmel kezdte a vb-selejtezőt a futsalválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 18:05
null
Rosszul kezdtek a magyar futsalosok, ám a végén ők örülhettek (Fotó: Machalek Attila)
A magyar futsalválogatott Győrben 5–2-es győzelmet aratott Belgium nemzeti csapata felett a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán. A belgák villámgóllal kezdték a mérkőzést, ám előnyük nem tartott ki sokáig – válogatottunk végül magabiztos sikerrel kezdte a csoportmérkőzéseket. A nap nyitó találkozóján Ukrajna 7–0-ra győzte le Angliát. A magyar csapat pénteken Anglia ellen folytatja a küzdelmeket.

 

FUTSAL-VB, SELEJTEZŐTORNA, GYŐR
1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–BELGIUM 5–2 (2–1)
Győr, 800
néző. V: Stawicki (lengyel), Lenting (holland)
MAGYARORSZÁG: Tóth Gy. – Lovas, Trencsényi, Dávid, Rábl. Cs: Dróth, Németh P., Öreglaki, Szeghy, Hosszú, Horváth N., Klacsák, Gál I.
G: Rábl (5., 33.), Dróth (9.), Németh P. (22.), Dávid (39.), ill. Rahou (1.), Dujacquier (37.)

 

UKRAJNA–ANGLIA 7–0 (4–0)
300 néző. V:
Nikolic (szlovén), Nilholt (svéd)
G: Valjenko (2), Razuvanov (2), Rogacsov (2), M. Gricina

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A sérült Harnisch Ákos személyében egy kulcsemberét nélkülöző magyar futsalválogatott számára borzalmasan kezdődött a Belgium elleni világbajnoki selejtező, ugyanis a vendégek hat másodperc után megszerezték a vezetést, mondhatni, a semmiből. Dujacquier a középkezdés után egyből kapura tűzte a labdát, Tóth Gyula hárított, a kipattanót azonban Rahou a hálóba kotorta. (0–1)

Az ötödik percben azonban egyenlíteni tudott a magyar válogatott, méghozzá egy nem is akármilyen góllal. Németh végzett el egy sarokrúgást a bal oldalról, átívelte a hosszúra, ahol az érkező Rábl János kapásból, tíz méterről bombázott a keresztléc alá elemi erővel. Ugyanebben a percben a vezetést is megszerezhettük volna, de Hosszú öt méterről mellé gurított. (1–1)

De ismerjük a mondást, ami késik, nem múlik, a 9. percben jött is az újabb magyar gól. Egy újabb bombagóllal fordított a magyar csapat: Dróth Zoltán egy szabadrúgást lepasszolt Öreglaki Norbertnek, aki egyből visszapasszolt a centernek, Dróth pedig állítgatás nélkül bombázott a bal felsőbe kilenc méterről. (2–1)

Az első félidő második felében gyűrték egymást a mezőnyben a csapatok, a sárga lap kétszer is villant, illetve mindkét együttes eljutott négy-négy szabálytalanságig. Gól viszont már nem született, így a szünetben 2–1-re vezetett a magyar válogatott.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a magyar válogatott. mint az elsőt. A 22. percben egy mintaszerű támadással növeltük az előnyt: Horváth labdaszerzése után kiugratta a jobb szélen Dróthot, aki hajszálpontosan rúgta keresztbe a labdát a kapu előtt, a hosszún érkező Németh Péter pedig néhány lépésről a hálóba belsőzött. (3–1)

A 27. percben egy egészen ritka jelenet miatt kellett megszakítani a játékot: kidurrant a labda. A 33. percben még tovább növelte előnyét a magyar válogatott: ismét Dróth volt az előkészítő, ezúttal a bal oldalról lőtte tanárian keresztbe a labdát, az érkező Rábl pedig futtából a kapu bal oldalába bombázott, megszerezve második gólját a mérkőzésen. (4–1)

A belgák azonban nem adták fel, vészkapussal játszottak az utolsó bő öt percben, aminek meg is lett az eredménye. Három perccel a vége előtt Dujacquier középről, jó 12 méterről irgalmatlan erővel kilőtte a jobb felsőt, szépített Belgium. A végeredményt azonban Dávid Richárd állította be, kihasználva, hogy a vészkapus játék miatt üresen tátongott a belga kapu, a magyar játékos saját térfeléről lőtt a hálóba. (5–2)

A magyar válogatott tehát győzelemmel kezdte a győri selejtezőtornát, pénteken Anglia a következő ellenfél, míg vasárnap Ukrajna következik.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

40. perc: Üresen marad ismét a belga kapu, Dróth ezúttal mellé trafál. ITT A VÉGE! 5–2-RE NYER A MAGYAR VÁLOGATOTT!
39. perc: Továbbra is vészkapussal a belgák, de Sababti fölé durrant. Lúcio és Dávid között az adok-kapok, végül a magyar játékos ellen ítélnek, sőt, sárgát is kap. Érdekes ítélet. ÚJABB BRAVÚR! Tóth hárítja Sababti kísérletét. ELDŐL! Üresen marad a belga kapu, Dávid Richárd pedig a saját térfeléről bikáz a belga kapuba. 5–2
38. perc: Üresen marad a belga kapu, de Dróth mellé ível. Beszorítanak minket a belgák. Lúcio távoli bombáját védi Tóth, majd Dujacquier mellé trafál.
37. perc: Tóth óriási bravúrral védi Dujacquier közeli bombáját, majd Dróth csúszik oda, hogy a belga játékos ne lőhessen az üres kapuba. ÓRIÁSI GÓL! Szépít Belgium Dujacquier középről, 12 méterről elemi erővel bombáz a jobb felsőbe. BRAVÚR! Canaris bal felsőbe tartó bombáját üti ki Tóth.4–2
36. perc: Az időkérés után vészkapussal a belgák, kockáztatnak a vendégek. Dróth tartja meg a labdát, majd lekészíti Ráblnek a jobb szélen, aki sarokkal tenné vissza a centernek, de pontatlan.
35. perc: Dávid taktikai faultja után időt kér Belgium.
34. perc: Ráblnél látnak szabálytalanságot, a második magyar fault ebben a félidőben. Trencsényi szögletét elpöckölik Klacsák elől.
33. perc: GÓÓÓÓL! Megvan a negyedik, egy labdaszerzés után Dróth az oldalvonal mellől, a bal oldalról lövi keresztbe a labdát, az érkező Rábl pedig futtából a rövid felsőbe tüzel, a kapusnak esélye sincs. 4–1
32. perc: Dróth két lövését is blokkolják egymás után. Németh labdát szerez a belga térfélen, de nem jó a keresztpassz, Dróth háta mögé érkezik a labda.
31. perc: Canaris borítja fel Ráblt, jár a sárga a belga játékosnak.
30. perc: Rahou nagyon megkeveri a magyar védelmet, majd tíz méterről, a jobb oldalról az oldalhálóba bombáz.
29. perc: TŰZIJÁTÉK! Előbb Rahou lövését védi Tóth, a kipattanót Sababti küldi rá egyből, ezt Rábl blokkolja, majd Chaibai harmadik kísérletezőként sem jár sikerrel, Tóth ezúttal is véd. Dróth kapufát lő.
28. perc: Többet van a labda a belgáknál az utóbbi időben, de nem jutnak el a kapuig. Sababti lő a jobb oldalról, hét méterről, de Tóth hárít.
27. perc: Adnane lő mellé. Dróthtal szemben a szabálytalanság, Sababti az elkövető. Dróth lövését blokkolják. KIDURRAN A LABDA! Yachou és Hosszú rúg össze, a lábuk között a labda, ami kidurran és óriásit szól.
26. perc: Már az ellenfél térfelén letámad a magyar válogatott, a belgák alig-alig tudják kihozni a labdát.
25. perc: Belga fault, Zaaf az elkövetője. Egy-egyre állnak a csapatok szabálytalanságok tekintetében a második félidőben.
24. perc: Trencsényi szöglete után Rábl lövése elakad. Változatos a mérkőzés most, de a helyzetek a magyar csapat előtt adódnak. Sababti lő mellé.
23. perc: REMEK TÁMADÁS! Dróth harcosan megtartja a labdát középen, majd a jobb oldalra passzol Szeghynek, aki keresztbe ellövi a labdát a kapu előtt.
22. perc: OTT A HARMADIK! Horváth labdát szerez a térfelünkön, majd kiugratja a jobb oldalon Dróthot, aki remekül veszi észre a hosszún érkező Németh Pétert, akinek csak a hálóba kell gurítania öt méterről, meg is teszi ezt. Szeghy szabálytalankodik Chaibai-jal szemben.3–1
21. perc: FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ! Letámadással kezd a magyar válogatott, Horváth lövését blokkolják.

1. FÉLIDŐ

20. perc: Rábl egy labdaszerzés után iramodik meg, de mellé trafál tíz méterről. Szép támadás a mieinktől, Dróth keresztpasszáról egy hajszállal lemarad Rábl. EZ A VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
19. perc: Megvan a negyedik belga fault is, Dujacquier az elkövető, aki sárgát is kap, Ráblt borítja fel hátulról. Dróth bal oldali szabadrúgását Zemmouri tolja szögletre.
18. perc: Letámad a magyar válogatott, de a belgák jól tartják a labdát, igaz, többnyire saját térfelükön. HELYZET! Klacsák kapja vissza a labdát az Öreglakival való kényszerítő után, de mellé lő a bal szélről, nyolc méterről.
17. perc: Dujacquier lő a kapu mellé egy sarokrúgást követően.
16. perc: HELYZET! Öreglaki labdát szerez a térfelünkön, megiramodik vele és Dróthnak passzol, a center azonban pontatlanul teszi neki vissza a labdát, elgurul keresztbe a labda a kapu előtt.
15. perc: Időt kér a magyar válogatott. Szabálytalanság a belgáknál is, Canaris az elkövető. Előbb Németh, majd Dróth távoli lövését blokkolják a vendégek.
14. perc: Gál ellen befújnak egy vitatható szabálytalanságot, majd nem sokkal később Rábl ellen is. Rábl sárga lapot kap, a mezénél fogva húzza vissza Sababtit. Dahbi Reda lövését blokkoljuk.
13. perc: Rossz felívelés Tóthtól Gál felé, tanácstalan a magyar csapat kissé.
12. perc: Megzavarja a magyar csapatot a belga válogatott, de Dávid labdát szerez és előrebikázza, a biztosat választja. Rahou próbálkozását Trencsényi blokkolja.
11. perc: Dróth szerez labdát az ellenfél térfelén, Szeghy jön zárkózik a jobb szárnyon, de Dróth inkább tüzel, Zemmouri lábbal hárít. Most beszorítja a mieinket a belga válogatott, de jól védekezik a magyar csapat.
10. perc: Rahou lövését védi Tóth, a kipattanót Szeghy fejeli ki a kapu előteréből.
9. perc: Sababti lőhet középről, kicsit lemarad a válogatott róla, de Tóth lábbal hárítja a lapos kísérletet. Chaibai is középről tüzel, 10 méterről, de Tóth ezt is fogja! Megvan a második belga fault is, Dróth szerez labdát, de hátulról felborítják. MEKKORA GÓL!!! VEZETÜNK!Újabb bombagóllal immár fordít a magyar válogatott, a szabadrúgást Dróth teszi le Öreglakinak, aki egyből visszateszi elé a labdát, Dróth pedig 10 méterről irtózatos erővel lő a rövid felsőbe. 2–1
8. perc: Dávid ismét megvillan, ezúttal a kapu előtt sarokkal húzza rá a labdát Rábl bejátszása után, de Zemmouri hárít.
7. perc: MICSODA BOMBA! Szépen kidolgozott támadás a magyar válogatottól, Rábl lekészítése után Dávid Richárd tüzel jó 12 méterről, a jobb oldalról, a keresztlécről a gólvonalra pattan a labda, de nem jut túl rajta.
6. perc: Canaris majdnem a felezőről tüzel, jócskán fölé. Megvan a második magyar szabálytalanság is, Dróth követi el. Dujacquier lövését hárítja Tóth lábbal.
5. perc: SZÉP TÁMADÁS! Dróth és Öreglaki kombinál remekül, Dróth lövésébe belelépnek, sarokrúgás. EGYENLÍTÜNK! RÁBL!Óriási góllal egyenlítünk, Németh sarokrúgását Rábl kapásból bombázza a léc alá a jobb oldalról, jó 10 méterről. EZ HOGY MARAD KI! Öreglaki passzol le egy szabadrúgást, de Hosszú öt méterről mellé gurít. 1–1
4. perc:Dróth egy távoli lövéssel száll be a játékba, de nem talál kaput ő sem.
3. perc: Rábl nagyon erőszakos elől, szögletet harcol ki. Trencsényi sarokrúgását Lovas rúgja el kapásból, de nem talál kaput.
2. perc: Chaibai kapáslövése vágódik szögletre. A sarokrúgás után eladják a labdát a vendégek. Rábl, majd Trencsényi is labdát szerez, nyugtatja a játékot a magyar csapat.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Rögtön megszerzi a vezetést Belgium! Hat másodperc után előny a vendégeknél, egy távoli lövés kijön Tóthról, a kipattanóra lecsap Rahou és a hálóba pofozza. Techinkás a belga válogatott, a kapott gól kicsit megzavarja a magyar válogatottat.0–1

A magyar válogatott nemzeti színekben lép pályára (piros felső, fehér nadrág, zöld sportszár), a belgák feketében. A mérkőzés játékvezetője a lengyel Sebastian Stawicki, egy holland és egy svéd segítőjével irányítják a találkozót.

Egy nagy hiányzója van a magyar válogatottnak: Harnisch Ákos sérülés miatt kénytelen kihagyni a selejtezősorozatot. Kíváncsi Sito Rivera szövetségi kapitány véleményére?Beharangozó itt!

A 2016-os kolumbiai világbajnokságra való kvalifikációért lépnek pályára a csapatok Győrben. A négyes csoportunkban Belgium mellett Ukrajna és Anglia szerepel még. Előbbivel vasárnap mérkőzik válogatottunk, utóbbival pénteken.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Magyarország–Belgium futsal vb-selejtező élő közvetítésében. Tartsanak velünk!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Gál István (MVFC-Berettyóújfalu)
Horváth Norbert (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Lovas Norbert (Nyírgyulaj KSE)
Németh Péter (Futsal Club Veszprém)
Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)
Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Rába ETO)

Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik