Cs. M. 2021.04.13 18:50 Frissítve: 2021.04.13 22:13

Futsal Eb-sel.: a magyar válogatott kikapott Minszkben a fehéroroszoktól

A magyar futsalválogatott 5–2-re kikapott Fehéroroszországtól Minszkben az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörének utolsó fordulójában, így lemaradt a pótselejtezőről és már biztosan nem lesz ott a 2022-es hollandiai Eb-n. 

A magyar válogatott kikapott Fehéroroszországtól (Fotó: Twitter, @MLSZ)

A magyar futsalválogatott utolsó mérkőzését vívta meg kedden az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörében. A nemzeti csapat úgy lépett pályára, hogy tudta: a döntetlen is elég ahhoz, hogy kiharcolja a pótselejtezős részvételt.

A vezetést a fehéroroszok szerezték meg egy lekészítés utáni bombagóllal az első félidő felén túllépve, a mieink azonban néhány másodperccel később máris egyenlíteni tudtak: Dróth Zoltán érkezett remekül a középre tett labdára (1–1). 

A hazaiak nyolc perccel az első játékrész vége előtt újra visszavették a vezetést – egy beadás után rosszul ért a labdába a magyar válogatott kapusa, Alasztics Marcell, az üres kapura pedig nem hibáztak a fehéroroszok (2–1). A szünet előtt másfél perccel jött az egyenlítés: Pál Patrik értékesítette a büntetőt (2–2). 

A második félidő túlnyomó részében jól védekezett a magyar csapat, de a fehéroroszok hat perccel a vége előtt újra visszavették a vezetést egy szép összjátékot, s lövést követően (3–2). A hajrában megpróbálta a magyar válogatott az öt a négy elleni játékot, de üres kapura két gólt is kapott, így 5–2-es vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy Magyarország nem lesz ott a 2022-es Európa-bajnokságon. 

Egyébiránt a mérkőzés helyszínén, Minkszben korlátozott számban nézők is lehettek. 

FUTSALEB-SELEJTEZŐ
Fehéroroszország–Magyarország 5–2
A magyar gólszerzők:
Dróth, Pál 

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.

2021.09.21 22:11:41

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az október 9-i, Albánia elleni találkozón nem lehetnek nézők.

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.