K. T. I. 2021.01.19 12:44 Frissítve: 2021.01.19 14:00

Eb 2020: München a rossz előrejelzések ellenére is négy meccs rendezésével számol

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet ellenére München változatlanul négy mérkőzés megrendezését tervezi a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon, melynek három csoporttalálkozóját és egy nyolcaddöntőjét a budapesti Puskás Arénában bonyolítják le – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az Allianz Aréna továbbra is négy meccsnek adna otthont (Fotó: AFP)

 

Az MTI azt írja, a bajor városvezetés oktatási és sportosztálya kedden számolt be erről azok után, hogy egyes szakértők a járványügyi helyzet rosszabbodására számítanak a következő hónapokban, ennek nyomán pedig egyre több a kétely azzal kapcsolatban, hogy sorra kerülhet-e az Eb az eredeti tervek szerint Európa 12 nagyvárosában.

A müncheni városvezetés közleménye szerint „az Allianz Arénában még mindig négy Eb-meccs megrendezése szerepel a tervek között”, a koncepciót pedig folyamatosan a legideálisabb forgatókönyvhöz próbálják igazítani, vagyis ahhoz, hogy lehetnek nézők a kontinensviadal összecsapásain. Hozzátették, a helyzetről minden nap egyeztetnek a német szövetséggel (DFB), valamint az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA), illetve a biztonsági és az egészségügyi hatóságokkal. Az Eb egyes helyszínekre vonatkozó szabályozásokat és előírásokat március 5-ig kell véglegesíteni.
 
A német dpa hírügynökség szerint, bár korábban már elutasították azt az ötletet, mely szerint mégis csupán egy országban, vagy nagyvárosban bonyolítsák le az Eb-t, akad olyan szakértő is, aki szerint márciusban annyira megnő a fertőzések száma, hogy a kontinensviadalt nem is tudják megrendezni.

Dominique Blanc svájci futballelnök múlt pénteken azt mondta, nem valószínű, hogy 12 városban kerül sor majd az Eb-re, melynek sorsáról várhatóan márciusban dönt az UEFA.

Az MTI emlékeztetett, a pandémia miatt egy évvel elhalasztott, 2021. június 11. és július 11. között sorra kerülő Eb mérkőzéseinek a mostani tervek szerint Budapest és München mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, Róma és Szentpétervár ad otthont.

A magyar válogatott Budapesten és Münchenben játssza csoportmeccseit: a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal a magyar fővárosban, a német válogatottal Münchenben csap össze – tekintett előre a távirati iroda.

2021.02.17 22:32:05

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen apró ékezet is fontos lehet.

2021.02.15 10:34:49

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A Globall Hotel pazar körülményeknek is köszönhető az elmúlt időszak csodás eredménysora.

2021.01.31 23:23:22

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baráti látogatás volt, nem csupán a meccsek miatt, hanem a politikai szándéknak is megfelelően.

2021.02.01 22:15:53

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Minden jóban van valami rossz, persze csak ha úgy akarjuk látni.