Budapesten az Eb-trófea; végre szurkolókkal ünnepelhetett az FTC

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.01. 23:46
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• A június 11-én kezdődő labdarúgó Eb-nek otthont adó 11 várost érintő „turnéja” magyarországi állomására érkezett a HenriDelaunay-kupa. A trófea ellátogatott a Puskás Arénába is, ahol Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és az U21-es válogatott szövetségi edzőjével is készült fotó. Rossi a Nemzeti Sportnak tréfálkozva jegyezte meg: „Most még megérinthetem, a nyáron már nehéz lesz...”    Az olasz tréner elmondta: három éve egy fegyelmi tárgyalás miatt járt Genfben, s megérte kiutaznia, mert a személyes meghallgatást követően az eltiltását csökkentették, ő pedig a helyszínen megcsodálhatta a serleget.
• A június 11-én kezdődő labdarúgó Eb-nek otthont adó 11 várost érintő „turnéja” magyarországi állomására érkezett a HenriDelaunay-kupa.
A trófea ellátogatott a Puskás Arénába is, ahol Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és az U21-es válogatott szövetségi edzőjével is készült fotó. Rossi a Nemzeti Sportnak tréfálkozva jegyezte meg: „Most még megérinthetem, a nyáron már nehéz lesz...”    Az olasz tréner elmondta: három éve egy fegyelmi tárgyalás miatt járt Genfben, s megérte kiutaznia, mert a személyes meghallgatást követően az eltiltását csökkentették, ő pedig a helyszínen megcsodálhatta a serleget.

Története első trófeáját szerezheti meg a Red Bull Leipzig futballcsapata, ha megnyeri a Német Kupát. Ettől már csak egy lépésre van a Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcsei együttes, hiszen a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerzett góllal az elődöntőben legyőzte a Brement. A találkozót követően Willi Orbán értékelte csapata teljesítményét, és lapunknak arról is beszélt, vajon a ráadásban eszébe jutott-e, hogy majd csak tizenegyespárbajban dől el a továbbjutás. Szóba került az idényt követően esedékes edzőváltás is.

Ezúttal kivételesen vasárnap megjelenő Képes Sport mellékletünkben interjút olvashatnak a varsói Európa-bajnokság megnyerésével pályafutása 14. világversenyes érmét megszerző Lőrincz Tamással, aki boldogan játszaná a békebíró szerepét, ha a gyermekei majd a tokiói medálján civódnának. S arról sem mondott le természetesen, hogy öccsével, Viktorral mindketten éremmel térjenek haza a japán fővárosból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik