A Real Madrid legendája is részt vesz az MLSZ fórumán

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 15:05
null
Hierro személyében világszerte ismert korábbi futballista érkezik hazánkba (Fotó: Action Images – archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2011-ben ünnepli fennállásának 110. évfordulóját, és ennek tiszteletére – nagyszabású programsorozat nyitó eseményeként – február 28-án, hétfőn megrendezik a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Labdarúgás Fórumát, amelyen részt vesz a korábbi kiváló futballista, Fernando Hierro is, aki jelenleg a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatója – jelentették be az MLSZ mai sajtótájékoztatóján.

Igazán neves vendéget hívott meg az MLSZ a február 28-i Magyar Labdarúgás Fórumára: a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi kiválósága, a 2007 óta a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatójaként dolgozó Fernando Hierro is részt vesz az eseményen.

A labdarúgás társadalmi és üzleti kérdéseivel foglalkozó találkozó február 28-án, hétfőn délelőtt négy szekcióban (Társadalmi bázis, Társadalmi kapcsolódások, Feltételrendszer és fenntarthatóság, Labdarúgás és üzlet), délután pedig plenáris ülés keretében ad áttekintést a továbblépés területeiről, irányairól. Egyidejűleg valódi beszélgetésre, gondolatcserére invitálja a résztvevőket.

Az esemény nyilvános, mindössze előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.

A teljes program megtekintéséhez és a regisztrációhoz kattintson a labdarugasforuma.hu weboldalra.

FERNANDO HIERRO MAGYARORSZÁGRA LÁTOGAT

 

HIERRO: KIVÁLÓ FUTBALLISTÁBÓL KIVÁLÓ SPORTVEZETŐ

Fernando Hierrót 2007 szeptemberében nevezték ki a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatójának. A profi pályafutását a Valladolidnál kezdő, majd a Real Madrid ikonjává váló korábbi futballista fő feladata a válogatottak érdekeinek megvédése.

 

A selección mezét 89 alkalommal magára öltő és ezalatt 29 gólt szerző, védőként és védekező középpályásként is játszó Hierro a 2008-ban Európa-bajnoki, két évvel később világbajnoki címet nyerő spanyol válogatott történetének első sportigazgatója, és – mint korábban elmondta – hasznára vált, hogy futballistakarrierjének köszönhetően tisztában van azzal, mik a játékosok igényei.

 

Az 1989 és 2003 között a Real Madridban szereplő szakember napi kapcsolatban van Vicente del Bosquéval, a nemzeti csapat szövetségi kapitányával (aki az edzője volt a blancóknál, és vele együtt távozott a klubtól 2003-ban), valamint az utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőivel. Hierro minden hétfőn együtt reggelizik a szakemberekkel, és közben természetesen a labdarúgás a téma – a felnőttválogatottól kezdve a legkisebbekkel kapcsolatos ügyeket is megtárgyalják, így mindenki átfogó képet kap az összes korosztály helyzetéről.

 

A spanyol szövetségben – a sportigazgató munkájának is köszönhetően – nagyon figyelnek a korosztályos válogatottak edzőtáboraiba érkező játékosokra: nemcsak a szakmai képzésre fektetnek hangsúlyt, hanem a tanulásra és a futballisták nevelésére is.

 

A pályafutását a Boltonnál befejező Hierro a 2011-es év legfőbb céljául a részvétel kiharcolását tűzte ki a 2012-es londoni olimpiára, valamint a lehető legjobb eredmény elérését a kolumbiai U20-as világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik