BODNÁR ZALÁN 2020.08.10 16:33 Frissítve: 2020.08.10 16:33

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, hamarosan előbemutató

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, augusztus 20-án előbemutatót tartanak az Erkel Színházban.

 

KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA! (Képek: Szabó Miklós)

 

Puskás Ferenc 75 éve, 1945. augusztus 20-án játszotta első mérkőzését a magyar válogatottban, ez is apropóul szolgálhatott, hogy augusztus 20-án egy előbemutató keretében színpadra kerül a világban legismertebb magyar ember, illetve az Aranycsapat történetét bemutató musical az Erkel Színházban. A darabot felvezető sajtótájékoztatót hétfőn tartották a Hungexpón, ahol bepillantást engedtek az előkészületekbe, a média képviselői több izgalmas jelenetet is megnézhettek a készülő darabból.

„Ez nem egy futballtörténet – szögezte le Szabó László, a készülő előadás producere. – Nagy szerepet kap természetesen a labdarúgás, de nem a foci van a középpontban, ez inkább egy hőstörténet. Puskás Ferenc ugyanis mindent képviselt, amit mi magyarok jónak, szépnek tartunk magunkban. Tele van a darab hazaszeretettel, hősies küzdelemmel, szerelemmel, és persze magyaros csibészséggel, ami annyira jellemző volt a címszereplőre és a csapattársaira is.”

A musical rendezője Szente Vajk, társszerzője szövegíróként Galambos Attila, a zeneszerző Juhász Levente. Puskás Öcsit Veréb Tamás, feleségét, Hunyadvári Erzsébetet Kovács Gyopár alakítja, a főbb szerepekhez láthatjuk majd Cseke Pétert (Sebes Gusztáv szövetségi kapitány), Szerednyey Bélát (Östreicher Emil menedzser), Nagy Sándort (Farkas Mihály honvédelmi miniszter), Harsányi Leventét (Szepesi György), Náray Erikát vagy Barabás-Kiss Zoltánt (Puskás édesanyja és édesapja) is.

A rendezőtől megtudtuk, a színdarab cselekménye 1937 és 1960 között dolgozza fel Puskás Ferenc életét, vagyis kispesti szerződésétől az 1960-as, glasgowi BEK-döntőig, amelyen máig egyedülálló módon négy gólt szerzett a Real Madrid színeiben az Eintracht Frankfurt ellen.

„Új művészi nemzedék állít emléket különleges műfajban az Aranycsapat hőseinek, akikből ezekben a pillanatokban válik történelmi személyiség: hihetetlen és nagyon megható látni, hogy Czibor Zoltánt például, akivel éjszakákat beszélgettem át, akiről könyvet írtam, Ember Márk alakítja, a lányaim egyik kedvence, aki négyéves volt Czibor halálakor” – méltatta a darabot Szöllősi György, lapunk főszerkesztője, a musical szakértője.

A hivatalos főpróba augusztus 19-én lesz, ezt kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemben hősies szerepet játszó egészségügyi dolgozók tekinthetik meg a Kórházszövetség koordinálásában. A másnapi, 20-i előbemutató kapcsán Szabó László producer elmondta, hogy eredetileg szabad téren, a Hősök terén lett volna a bemutató, de a járvány miatt módosítani kellett a terveken, de mindenki bízik benne, hogy az előbemutatót követően egy grandiózusabb bemutatót is lehet majd tartani az eredeti helyszínen. Ezt a reményét fejezte ki Fekete Péter kulturális államtitkár is, aki úgy fogalmazott: „A különleges helyzet különleges döntéseket kíván. De az élet nem áll meg, alkotni muszáj a háttérben, és bízunk benne, hogy egy szép napon szabad téren, nagyobb fórum előtt is láthatjuk a darabot.”

A musical médiatámogatója a Nemzeti Sport és a FourFourTwo futballmagazin.

2020.12.04 21:20:19

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A magyar válogatott kedvező helyzetben van.

2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!