Változás a programban: Guatemala ellen kezd a soccaválogatott a Copa Américán

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 09:10
Már a helyszínen (Fotó: Socca Hungary Facebook)
Hosszú, kalandos út után magyar idő szerint kedd este ért Mexikóba, Cancúnba a magyar soccaválogatott. Kispályás labdarúgóink szerdán kezdik meg szereplésüket a sportág Copa Américáján.

Tudta mindenki, hogy kemény lesz, de kedden, magyar idő szerint délután kettő körül már egyáltalán nem volt őszinte a mosolya a magyar soccaválogatott tagjainak. A brazil származású szövetségi kapitány, Roni Ribeiro Da Silva játékosai addigra már elrepültek Budapestről Isztambulba, ahol vártak két órát, hogy Mexikóváros felé folytassák útjukat. A terv szerint mintegy másfél óra technikai szünetet tartottak volna a mexikói fővárosban, mielőtt Cancúnba, a socca Copa América helyszínére indultak volna tovább, ám ebből majdnem a duplája lett, mivel a repülővel problémák akadtak az átvizsgálás során, és sokáig tartott néhány tesztet átfuttatni az elektronikán…

Addigra a játékosok találkoztak Budapesten élő, üzbég jósnővel, és belegabalyodtak néhány olyan problémába, amely a legtöbb út során általában jelentkezik.

Szóval nagyon nem hiányzott senkinek a veszteglés Mexikóvárosban, és nagy volt az öröm, amikor a gép tovább indulhatott. Akkor viszont már kevésbé, amikor landolás után a csapat nagy részét alapos átvizsgálásra kötelezték a mexikói határőrök. Szerencsére senki sem akart illegális szereket az országba csempészni, de a játékosok többsége látta, hogy a mögöttük várakozó fiatalembernél 28 gramm marihuánát találtak, neki bizonyosan nem kezdődött jól a közép-amerikai kirándulás.

Ahogy a brazil és a nicaraguai válogatott játékosainak sem, akik annak rendje és módja szerint megérkeztek Mexikóba, ám a repülőről leszállva kellemetlen meglepetés érte őket, hiszen vétettek az országba való belépés szabályai ellen, így vissza kellett fordulniuk, és a tornán sem vehetnek részt.

Ez annyiban érinti a mieinket, hogy mindkét alakulat velünk volt egy csoportban, a szervezőknek viszont azonnal reagálniuk kellett, és újrasorsolták a csoportokat, amely szerint a magyar válogatott szerdán, 21 órától Guatemala, csütörtökön, szintén 21 órakor Uruguay, szombaton, hajnali kettőkor Mexikó ellen lép pályára. A négy kvartett első helyezettjei azonnal a legjobb nyolcba kerülnek, míg a második és harmadik helyezettek playoff-rendszerszerűen játszanak plusz egy meccset a negyeddöntőért.

A magyar csapat tagjainak a hangulata remek, nagy kérdés, hogy egy nappal a hosszú út után mennyire lesznek frissek, de a szakmai stáb szerda délelőtt átmozgató edzéssel igyekszik elűzni a „macskákat” a lábakból. Hogy ez mennyire sikerül, az magyar idő szerint 21 órától, Guatemala ellen kiderül. A mérkőzést a szakág youtube-csatornáján, illetve a magyar soccaszövetség közösségi felületein lehet követni.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Iváncsik Norbert, Szacskó László. Mezőnyjátékosok: Barcsay Márk, Hollauer Balázs, Huszty Dániel, Petrics Branko, Sóron Tibor, Szabó Marcell, Sztojka Márk, Tolnay Rokkó, Vörös-Torma Martin

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik