Válogatott: hivatalos lett az idei első három felkészülési meccs időpontja

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.02.07. 11:45
A magyar válogatott négy mérkőzéssel hangol a kontinenstornára (Fotó: Török Attila)
A férfi labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokság előtt négy felkészülési mérkőzéssel készül fel a kontinenstornára. A négy találkozóból a három ellenfél és az ellenük játszandó mérkőzések helyszínei és időpontjai már biztosak – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményében.

„Az ellenfelek kiválasztásánál azt is figyelembe kellett vennünk, hogy egyáltalán mely csapatok elérhetőek egy-egy felkészülési mérkőzésre és közülük ki az, aki akar is játszani velünk – fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. A most említett három ellenfél közül egyértelműen Törökország a legerősebb: egységes és jó csapata van topbajnokságokban játszó játékosokkal. Játékerejüket tekintve nagyjából ugyanolyan erősek, mint Eb-csoportellenfeleink közül Svájc vagy Skócia. Koszovó és Írország ugyan némileg gyengébbnek mondható, de velük kapcsolatban részünkről nem a taktikai szempontokon, a játékrendszeren volt a hangsúly, hanem azon, hogy fizikális focit játszanak, amivel a már említett két Eb-ellenfelünk esetében a kontinenstornán is találkozni fogunk, így ez a két mérkőzés is ideálisan járul majd hozzá a felkészülésünkhöz.”

A szövetségi kapitány korábban már elmondta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor Dárdai Márton márciusban a keret tagja lesz, nagy változásokat azonban nem tervez a meghívandó labdarúgók tekintetében.

„Ahogy mindig, most is el fogjuk majd dönteni, hogy mit szeretnénk kipróbálni ezeken a mérkőzéseken, illetve egyáltalán van-e értelme bármi újat tesztelnünk vagy az a legjobb megoldás, ha az eddigi dolgainkat javítjuk tovább – mondta Rossi. – Az azonban biztos, hogy most is csak olyan játékosokat fogunk meghívni, akik teljességgel passzolnak a csapatba és segítségére lehetnek a válogatottnak. Nagy változásokra azonban ne számítson senki, hiszen tavaly és tavaly előtt is azért értünk el jó eredményeket, mert csak minimális változások voltak a keretben. Ha minden alkalommal öt-hat változás lenne, akkor a pályán nem tudnánk egységes csapat lenni.”

A mérkőzések kezdési időpontjairól, illetve az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésről még zajlanak a tárgyalások, melyek várhatóan rövidesen lezárulnak. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Március 22. (péntek)
Magyarország–Törökország (Puskás Aréna)

Március 26. (kedd)
Magyarország–Koszovó (Puskás Aréna)

Június 4. (kedd)
Írország–Magyarország (Írország, Aviva Stadion)

Június eleje
Magyarország–Málta (Groupama Aréna vagy vidéki nagyváros)

 

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik