Válogatott: Kora reggelig ünnepeltünk – Styles az Eb-kijutásról

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 12:08
null
Callum Styles tavaly mutatkozott be a válogatottban, és Montenegró ellen már a 18. meccsét játszotta a magyar nemzeti csapatban (Fotó: Török Attila)
Az angol harmadosztályú Barnsley magyar válogatott játékosa, Callum Styles csapata hétvégi, Lincoln City elleni bajnoki meccsét megelőzően – a 2–2-es bajnokin kezdőként 66 percet játszott – klubja honlapjának adott hosszabb interjút a sikeres Eb-selejtezők kapcsán.

 

Callum Styles először a bulgáriai élményeiről mesélt a barnsleyfc.co.uk-nek.

„Semmit sem szeretnék jobban, mint ott lenni az Eb-n”– a Nemzeti Sportnak a szófiai meccs előtt adott interjút Callum Styles

„A meccs utolsó labdaérintéséből gólt szereztünk, ennél jobban nem lehet csinálni – idézte fel mosolyogva a 2–2-es döntetlennel záruló, és a mieink számára továbbjutást hozó szófiai Eb-selejtezőt a 23 éves, 18-szoros magyar válogatott játékos. – Őrült meccs volt, amin a saját dolgunkat nehezítettük meg. Nagyon érzelmes pillanatokat éltünk át, de nagyszerű eredményt értünk el és ez még csak a kezdet.”

Styles a Montenegró elleni, 3–1-re megnyert meccsről és az azt követő ünneplésről is beszélt.

„Egész éjjel, kora reggelig ünnepeltünk. Az ilyen éjszakázás, amikor együtt vagyunk, iszogatunk és jó hangulatban mindenki beszélget mindenkivel, összehozzák a csapatot, erősítik a csapatszellemet. Hihetetlen éjszaka volt. A szüleim is elrepültek Budapestre, hogy megnézzék a meccset és ott töltsék a hétvégét, a barátnőm is eljött és a meccs után a stadionban maradtunk, a csapattársakkal és a családtagjaikkal közösen ünnepeltünk.”

Válogatott pillanatok – a Barnsley honlapja ezzel a montázzsal illusztrálta a Stylesszal készült interjút (Montázs: barnsleyfc.co.uk)
Válogatott pillanatok – a Barnsley honlapja ezzel a montázzsal illusztrálta a Stylesszal készült interjút (Montázs: barnsleyfc.co.uk)

 

A középpályás arra is kitért, hogy a csoportelsőként végzett magyar válogatottban jól kiegészítik egymást a rutinosabb és a fiatalabb játékosok, a szakmai stáb nagyon összetartó légkört alakított ki.

„Rengeteg jó játékosunk van. Szoboszlai Dominik egyenesen világklasszis. Igazi példaképek vesznek körül. Nagyszerű dolgokat érünk el együtt és ez annak az egyedülálló kapcsolatnak is köszönhető, ami a szakmai stáb és a játékosok között kialakult” – mondta a sikerek titkáról, majd rátért az Eb-re is

„Emlékszem, a legutóbbi Eb-n még egy bárban néztem az angol válogatott menetelését és már ott is elképesztő volt a hangulat, mindent felforgattak a szurkolók. Amikor a drukkerek beállnak a nemzetük csapata mögé mindig különleges atmoszférát tudnak teremteni. A magyar szurkolók egyébként is hihetetlenek, el tudom képzelni, milyen légkört teremtenek majd Németországban – fogalmazott Styles, aki azt is felidézte, amikor 2022-ben eldőlt, hogy a magyar válogatottban játszhat. – Furcsa, milyen gyorsan telik az idő. Amikor mindent elintéztem, hogy játszhassak a magyar válogatottban, még a bemutatkozásom miatt volt bennem izgalom. Azóta eltelt másfél év és most itt tartunk, hogy kijutottunk az Eb-re. Álmodtam róla, hogy egyszer Európa-bajnokságon szerepelhetek, de nem gondoltam volna, hogy megvalósulhat, nagyon boldog vagyok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik