Problémák a stadionnal! Mégsem Plovdivban rendezik meg a bolgár–magyar meccset?

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 11:53
null
Nem biztonságos és egyelőre az UEFA követelményeinek sem felel meg a plovdivi stadion (Fotó: Botev Plovdiv/Fb)
Újabb fejezetéhez érkezett a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés szervezése körüli mizéria, miután a plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov hivatalos levelet kapott a DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely nem ajánlja, hogy 2023. november 13. és 20. között labdarúgó-mérkőzést rendezzenek a Hriszto Botev Stadionban.

Mint ismert, a Bolgár Labdarúgó-szövetség biztonsági okokból megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország mérkőzés helyszínét és időpontját, valamint úgy döntött, hogy a mérkőzésre nem léphetnek be szurkolók. A találkozót a 20.45-ös szófiai kezdés helyett 18 órától tartják Plovdivban – jelen állás szerint.

A döntés miatt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Marco Rossi szövetségi kapitány is csalódottságának adott hangot, a napokban pedig két ügyvéd gyorsított eljárással fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), s azt kérte, az UEFA vonja vissza november 6-i határozatát.

A mérkőzés körüli mizéria most újabb állomásához érkezett, a PIMK építőiparral és szállítmányozással foglalkozó, elsősorban Bulgáriában tevékenykedő vállalat közösségi oldalán tette közzé, hogy Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov egy hivatalos levelet kapott a Hriszto Botev Stadiont építő DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely szerint 2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket rendezni a létesítményben, így a november 16-ra kiírt Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt sem lenne szabad ott lejátszani.

A szervezet azt írja, hogy az említett időszakban készíti el a tetőszerkezet egy részét, ezért nem tudja garantálni az építkezés, s így több szektor és a külső infrastruktúra biztonságát sem.

„Az acél tetőszerkezet szerelése rendkívül összetett folyamat, hetekre előre meg van tervezve, mert csak egy futballklub programjához, a stadion fő használójának, a Botev Plovdivnak a programjához van szabva” – írták a levélben, kitérve arra is, hogy a létesítmény nem felel meg az UEFA előírásainak az ilyen kaliberű mérkőzések megrendezésére, mert a világítás sem felel meg a követelményeknek – erre a B- és G-szektorok tetőszerkezetének felszerelése után kerülhet sor.

„Abban az esetben, ha a helyszínen nem tudnak építési vagy szerelési tevékenységet végezni, a DZZD College tájékoztatja Önt, hogy ez a megvalósítás késleltetéséhez és többletköltségéhez vezet” – jegyezte meg a plovdivi polgármesternek címzett hivatalos levél, melyben azt kérik, minden építési anyagot, gépet és berendezést biztosítsanak vagy szállítsanak el, minden be- és kijáratot biztosítsanak a parkolóból, korlátozzák a munkaterület hozzáférhetőségét, ezekre pedig azért van szükség, mert a kérdéses labdarúgó-mérkőzés nem szerepel az építtető ütemtervében – zárul a levél.

A Nemzeti Sport Bulgáriából származó információi szerint a Bolgár Labdarúgó-szövetség későbbre tervez tájékoztatást adni a helyzetről.

FRISSÍTÉS, 13.35

Noha nem közleményben, de reagált a bolgár szövetség a hírekre, s az alábbi szűkszavú választ kaptuk Viktor Ignatov sajtófőnöktől.

„Ha a mérkőzés helyszínében bármilyen változás lesz, azt a hivatalos csatornáinkon bejelentjük. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a mérkőzést Plovdivban rendezik meg” – közölte a bolgár szövetség a szóvivője útján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik