Lomnici Zoltán: a londoni győzelem visszaadta a magyarok önbecsülését

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 21:37
null
A Puskás Arénában Grosics Edina, Lomnici Zoltán, ifj. Buzánszky Jenő, Szöllősi György és Bozsik Péter – mögöttük az Aranycsapat (Fotó: Szabó Miklós)
Lomnici Zoltán szerint a megalázott és megbélyegzett magyar nemzet önbecsülését adta vissza a magyar válogatott 70 évvel ezelőtt, 1953. november 25-én Londonban Anglia felett aratott 6:3-as győzelme.

 

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából a 6:3 hetvenedik évfordulójára emlékezett az Aranycsapat Testület is. A Puskás Arénában, a legendás nemzeti tizenegy fotójánál tartott megemlékezésen Lomnici Zoltán elnök kiemelte, a londoni siker visszaadta a megalázott és megbélyegzett magyar nemzet önbecsülését. Beszédet mondott Szöllősi György, a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyományok nagykövete is, aki szerint az Aranycsapat akkori összeállítása a honfoglaló vezérek és az aradi vértanúk után ma már egy olyan történelmi névsor, amely az általános műveltség része és iskolai tananyag.

A rendezvényen a testület tagjai mellett részt vett a londoni győztes csapat játékosainak gyermekei közül Grosics Edina, Bozsik Péter és ifj. Buzánszky Jenő. Zakariás József lánya, Zakariás Ágnes egészségi állapota miatt ugyan nem tudott jelen lenni, de levelében a londoni 90 percet édesapja pályafutása legfontosabb állomásának nevezte. „Bárhová mentem, ezt az eredményt mindenhol örömmel és lelkesedéssel emlegették” – fogalmazott az Aranycsapat tagjai közül elsőként, 1971-ben elhunyt Zakariás lánya.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik