Válogatott: Egy álmom vált valóra – Varga Barnabás a góljáról

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 23:23
Mint ismert, a magyar labdarúgó–válogatott 2–0-ra legyőzte Litvániát a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának kedd esti találkozóján. A mérkőzés után a két gólszerző mellett Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is értékelte a látottakat.
Varga Barnabás egy álmát váltotta valóra a Puskás Arénában szerzett góljával (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Varga Barnabás egy álmát váltotta valóra a Puskás Arénában szerzett góljával (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

„Nagy öröm számomra, hogy megszereztem a vezetést – nyilatkozta az M4 Sportnak az első válogatottbeli gólját szerző Varga Barnabás. – Egy ilyen szurkolótábor előtt egy álmom vált valóra azzal, hogy ilyen meccsen gólt tudtam szerezni és győzelemhez segítettem a csapatot.”

„Igyekszem mindig megragadni a lehetőséget, most is próbálkoztam, gólt szereztem, de voltak még lehetőségeim. Remélem, a jövőben is lehetőséget kapok”– mondta a válogatottbeli szerepéről a ferencvárosi csatár.

„A végén volt egy tíz perc, amikor engedtük a litvánoknak, hogy felhozzák a labdát és helyzeteket alakítsanak ki, erre jobban oda kell figyelnünk a jövőben.(…) Beszéltük (Gazdag Dániellel – a szerk.), hogy ha az egyikünk gólt szerez, akkor odaszalad a másikhoz, így ő is örült az én gólomnak” – értékelt az M4 Sportnak a Freiburgban légióskodó, a magyar csapat második gólját szerzőSallai Roland.

„Az egész meccsen úgy éreztem, hogy kicsit ellenünk van a bíró, voltak olyan faultok, amelyeket egy másik bíró befújt volna, de szerencsére nem kellett egy nekünk kedvező játékvezető ahhoz, hogy győzelmet arassunk. (…) Gratulálok Barninak, nagyon megdolgozott ezért a gólért, előtte két-három helyzetet kihagyott, de mondtam neki, hogy bármi is van, lesz még lehetőség, akkor legyen ott fejben és rúgja be” – beszélt saját mérkőzés végi idegességéről és Varga Barnabás góljáról a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik.

„Jó mérkőzést játszottunk, jól kezdtük, és azt gondolom, hogy nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is – kezdte értékelését Willi Orbán. – Többet volt nálunk a labda, de nem igazán jutottunk el az ellenfél kapuja elé, végül jött a második gól és eldöntötte a találkozót. (…) Ez nagyon kiegyenlített csoport, láttuk, milyen nehéz egy-egy idegenbeli meccs. Nagyon fontosak az itthon megszerzett három pontok, s a következő mérkőzés Szerbiában nagyon kemény lesz.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Magyarország
–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, 58 269 néző. Vezette: Nobre (portugál)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Botka, W. Orbán, Szalai A. – Sallai R. (Baráth P., 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi J., 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga Barnabás (Ádám M., 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LITVÁNIA: Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 63.) – Uzela (Vorobjovas, a szünetben), Gineitis – El. Jankauskas (Romanovskij, 85.), Sirgedas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
Gólszerző: Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik