Válogatott: Balogh Botondnak az új étrend és az erőnléti edzés is segített

Vágólapra másolva!
2023.06.09. 07:25
null
Balogh Botondnak az új étrend és az erőnléti edzés is segített (Fotó: Török Attila)
Fülledt időben edzett csütörtök délelőtt a válogatott. Balogh Botond, a Parma 21 éves játékosa hosszú autóút után, ám erőtől duzzadva érkezett meg Telkibe.

Eshet eső, fújhat szél, Telkiben zavartalanul készül a válogatott a soron következő, Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Csütörtök délelőtt fülledt, nehéz levegő telepedett rá a budai hegyek között megbúvó edzőpályára, az izzadósabbaknak futniuk sem kellett, máris patakokban folyt róluk a víz. A sok eső és napsütés miatt kialakult magas páratartalom alaposan igénybe vette a pályán szaladgáló futballistákat, de a jókedvnek ez sem lehetett gátja.

Balogh Botond (Fotó: Szabó Miklós)
Balogh Botond (Fotó: Szabó Miklós)

A kerettagok örömmel végezték a Marco Rossi és stábja által kiötlött és megtervezett gyakorlatokat. A plusz egy hét szabadságot kapó Szoboszlai Dominik, Willi Orbán, a héten még mérkőzésen pályára lépő Ádám Martin és Szalai Attila hétfőn csatlakozik a csapathoz, és onnantól a napközis rendszer is véget ér. Míg a játékosok ezen a héten a délutánokat családjukkal, barátaikkal tölthették, jövő héttől beköltöznek Telkibe, és elkezdődik a felkészülés, a visszaszámlálás a június 17-i, Montenegró, valamint a június 20-i, Litvánia elleni Eb-selejtezőre.

A Parmában légióskodó Balogh Botond szerdán csatlakozott a kerethez, hétfőn tíz órát vezetve érkezett haza autóval Olaszországból, kedden családja körében felköszöntötték a huszonegyedik születésnapján, szerda este pedig beköltözött Telkibe.

„A Parmával nem értük el a kitűzött célt, a feljutást, ám egyénileg jobb idényt zártam, mint a legutóbbi volt, persze még így is messze volt a tökéletestől… San Marino ellen bemutatkoztam a válogatottban, a bajnoki és kupamérkőzéseket figyelembe véve húsz mérkőzés biztosan a lábamban van, ez előrelépés nekem.”

Balogh Botond az ezt megelőző két idényben sokszor bajlódott sérüléssel, betegség is gyakran hátráltatta a játékban, ám a mögöttünk hagyott idényben egyszer sem dőlt ki a sorból.

„Az elmúlt nyáron változtattam az étkezésemen, a felkészülésemen, az erőnléti edzéseimen – magyarázta a védő. – Új stáb is érkezett a klubhoz, velük egyeztetve teljesen más munkát végeztem, ennek köszönhetően el is kerültek a sérülések.”

A soproni születésű hátvéd bízik benne, a következő napokban egyről a kettőre jut – már ami a válogatottságot illeti. Egyetlen mérkőzését 2021 novemberében, a San Marino ellen 4–0-ra megnyert vb-selejtezőn játszotta a nemzeti együttesben.

„Természetesen az a célom, hogy minél többet lehessek a pályán. Perceket, esetleg egy egész mérkőzést, vagy csereként beállva, a lényeg, hogy hasznára legyek a válogatottnak, de erre rá kell szolgálni. Ha meglesz részemről a jó teljesítmény, biztos vagyok benne, megkapom a bizalmat.”

A 21 esztendős belső védőt 2025 júniusáig szerződés köti a Parmához, ám egyáltalán nincs kizárva, hogy a nyáron klubot vált.

„Vannak lehetőségek, ezeket számításba veszem a következő hetekben, de most csak a válogatottra koncentrálok. Szeretnénk Montenegróban és idehaza Litvánia ellen is győzni.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., 18.00:Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45:Magyarország–Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1 3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Szappanos Péter(Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter(Ferencvárosi TC),Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Ferenczi János(Debreceni VSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(Panathinaikosz – Görögország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Callum Styles(Millwall – Anglia)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kalmár Zsolt(DAC 1904 – Szlovákia),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Varga Barnabás(Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik