Válogatott: Ez elképesztő, ilyen csak a mesében van – Szoboszlai

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.09.24. 00:20
null
Fotó: Török Attila
A labdarúgó Nemzetek Ligájában a németek ellen aratott egygólos győzelem után Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter is értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

 

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megszerezzük a vezetést – mondta Szoboszlai Dominik. – Úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs veszítenivalónk, de ha már idáig eljutottunk, és elsők vagyunk a csoportban, akkor most már vigyük végig. A gólnál a beadás után oldalról láttam, hogy repül a labda, csak annyit mondtam, hogy »Kérlek, a kapufa előtt szálljon el, és ne menjen ki mögötte«. Bement, és azt mondtam, hogy ez elképesztő, ilyen csak a mesében van. Ádám bejelentette, hogy abbahagyja a válogatottnál, így ez a gól elég nagy öröm neki, de a csapatnak is.”

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy nekem adta a csapatkapitányi szalagot, amikor lecserélték. Ha rajtam marad a későbbi meccseken, akkor próbálom továbbvinni azt, amit Dzsudzsák Balázs elkezdett, és Ádám továbbvitt.”

„Hét éve itt vagyok Lipcsében, ez a meccs így még különlegesebb volt mondta Gulácsi Péter. – Egyértelműen a győzelem volt a célunk. Az első félidőben nagyon érett, átgondolt, jó teljesítményt nyújtottunk, sok támadással, presszinggel. Minden lövésbe beledobtuk magunkat. Az első félidőben teljesen megérdemelten vezettünk. Tudtuk, hogy a második játékrészben ránk jönnek, beszorítanak minket. Nem akartunk annyira kinyílni. Talán egy kicsit feljebb védekezhettünk volna, de nyilván ha ennyi kvalitás van az ellenfélnél, nem könnyű fenn maradni. Ettől függetlenül jól blokkoltunk, lezártuk a passzsávokat, kiszorítottuk őket, és nem igazán voltak lehetőségeik. Akadt két-három kontránk, amivel eldönthettük volna a mérkőzést, azonban így is szép az egygólos győzelem. Szala beoxizta, ennél szebb nem kell.”

„Mindig mondjuk, hogy a futball különleges történeteket ír. A mai ilyen volt. Mindenki tudja, hogy Szala mit jelent a csapatnak, Magyarországnak. Ha valaki, ő biztosan megérdemli ezt a gólt, és talán így még szebb, hogy ezzel az egy góllal nyertünk.”

„A sorozat elején mi sem gondoltuk, hogy az olaszok ellen hétfőn a csoportelsőségért játszhatunk, de ahogy jöttek a meccsek, éreztük, hogy mindenkivel pariban vagyunk, helyzeteket alakítunk ki, extra teljesítményt nyújtunk, és így a mi önbizalmunk is megnőtt. Ma már úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, győzelemmel a csoportot is meg lehet nyerni. Utóbbi most nem történt meg, de hétfőn az olaszok ellen telt ház előtt játszhatunk. Ennél szebben nem is alakulhatott volna a csoportunk. Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, vagy olyan eredményt szeretnénk elérni, amivel a csoportelsőséget meg tudjuk tartani. Le a kalappal a mai teljesítmény előtt, hétfőn is ilyenre lesz szükség.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (Szalai Ádám 17.)

A csoport másik mérkőzése
Olaszország–Anglia
1–0 (Raspadori 68.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia 5 2 3 1–7 –6 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik