U19: Optimista vagyok – Tímár Krisztián az Eb elitköre előtt

Vágólapra másolva!
2022.03.23. 07:23
null
Tímár Krisztián optimista az Eb-elitkörös szereplés előtt (Fotó: Meder István)
„Optimista vagyok” – mondta Tímár Krisztián, az U19-es válogatott 42 éves szövetségi edzője, korábbi négyszeres válogatott labdarúgó. Egyértelmű, hogy az általa irányított U19-es válogatott (amely szerdán 19.30-tól Izrael ellen Győrben kezdi meg Eb-elitkörös szereplését) hatalmas teszt előtt áll, de ahogyan a szakember is kiemelte, rendkívül motiváltan készülnek a fiatalok a rájuk váró három mérkőzésre. Hozzátéve, hogy      „...négy jó csapat küzd az egyetlen továbbjutó helyért – vagyis három kitűnő ellenféllel találkozunk, de mi is erősek vagyunk!”

Bizakodásra adhat okot, hogy ez az együttes korábban felkészülési mérkőzésen Olaszországot is megverte, míg néhány hete kétgólos hátrányból fordítva, Dániát győzte le 3–2-re – ezek jó előjelek. A szakmai stáb az ellenfeleket (Izrael, Skócia és Törökország) feltérképezte, az eredmények mindenki előtt ismertek, és Tímár Krisztián ezért is gondolja, hogy három erős csapat vár az U19-esekre, de a csoportban tényleg négy jó együttes harcol majd a továbbjutásért. Egyik mérkőzés sem lesz könnyű.

„Nyilvánvalóan nagyon sokat jelent ez a három mérkőzés. Edzői karrierem fontos állomása, nagyon elhivatott vagyok, igyekeztem sokat tanulni, hogy sikeres lehessek a kispadon, és hatalmas büszkeség a magyar labdarúgás jövőjét jelentő fiatal srácokkal együtt dolgozni. Persze ez nemcsak büszkeség, hanem jókora felelősség is, és ők vannak a középpontban, ők ennek a selejtezőnek a főszereplői. Sokan már a felnőttek között futballoznak, és ők is tudják, hogy ez már a nemzetközi szint, a külföldi klubok képviselői, a megfigyelők árgus szemekkel figyelik ezeket a mérkőzéseket, tehát nemcsak a továbbjutás, hanem a személyes jövőjük is a tét. Amit tudok, átéltem, láttam annak idején, azt arra használnám, hogy segítsek nekik fejlődni, célom, hogy holnap jobb labdarúgók legyenek, mint amilyenek tegnap voltak.”

S végül az örök kérdés: előnyt jelenthet-e a hazai pálya?

„Az előző körben sikeresen szerepeltünk ugyanitt, Győrben, remélem, hogy a helyszín is önbizalmat ad a játékosoknak, visszajöhetnek az itt elért közös sikerek emlékei. Persze akárhol rendeznék az elitkört, mindenhol a továbbjutás lenne a célunk, és mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk.”

Válogatottunk Izrael után szombaton 19.45-től a gyirmóti Alcufer Stadionban Skócia, jövő kedden 17.45-től pedig ismét Győrben Törökország ellen lép pályára. Az M4 Sport valamennyi mérkőzést élőben közvetíti.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
MÁSODIK SZAKASZ (ELITKÖR)
SZERDA
19.30, Győr:
Izrael–Magyarország (Tv: M4 Sport)
SZOMBAT
19.45, Gyirmót:
Magyarország–Skócia (Tv: M4 Sport)
KEDD
17.45, Győr:
Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik