U21-es Eb: Le voltak törve a játékosok, de egyre pozitívabb a hangulat – Gera

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 17:52
null
Gera Zoltán szerint egyre pozitívabb a játékosok hangulata (Fotó: Dömötör Csaba)
Megfogta a játékosokat a románok elleni vereség, de már a hollandokkal foglalkoznak. A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán szerint nem igaz, hogy nincs tétje az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsének Hollandia ellen, még ha már nem is harcolhatják ki a továbbjutást. Elmondta: a tornán a legnehezebb meccs vár rájuk.

 

Az NSO azt kérdezte a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az U21-es válogatott szövetségi edzőjétől, Gera Zoltántól, hogy a románok elleni vereség után mennyit kellett foglalkozni a játékosok lelkiállapotával.

„Le voltak törve, megfogta őket a vereség, főleg úgy, hogy az utolsó pár percben szerezték meg a románok a győztes gólt. Természetesen beszélgettünk velük, próbáltuk őket minél jobb hangulatba hozni. Még rögtön a találkozó után azt mondtuk nekik, hogy az este még lehet a szomorkodásé, de utána már a következő mérkőzéssel kell foglalkozni. Úgy látom, jönnek ki abból az állapotból, egyre pozitívabb a hangulat.”

A magyar csapat már semmiképp sem juthat tovább a csoportjából, de Gera nem értett egyet azzal az állítással, hogy a hollandok elleni találkozónak ne lenne tétje.

„Igenis van, hiszen az Eb-n játszhatunk egy nagyon komoly csapat ellen. Természetesen nagyon fontos számunkra a találkozó. Az elmúlt pár nap a regenerációról szólt, sokat kivett a fiúkból az első két mérkőzés. Van még egy napunk, meglátjuk, ki fogható hadra. Kiss Tamás a sárga lapok miatt, Szőke Adrián a kiállítása miatt van eltiltva, így őket elengedtük, tizennyolc mezőnyjátékosunk maradt. Lesznek változások a csapatban, de a legfontosabb, hogy a legerősebb gárdát küldjem pályára. Bízom a játékosaimban.”

A Nemzeti Sport felvetésével viszont egyetértett, miszerint ez lesz a legnehezebb meccsük a tornán, hiszen a hollandoknak mindenképp nyerniük kell a továbbjutáshoz.

„Tudjuk, hogy így lesz, annál is inkább, mert ez az Eb, nem barátságos mérkőzés. Az első két találkozó a hollandoknak sem úgy sikerült, ahogy eltervezték, javítani szeretnének, de fel vagyunk erre készülve.”

A csapat kapusa, Bese Balázs is úgy érzi: a románok elleni vereség után mindenki maga alatt volt, de azóta már jobb lett a hangulat.

„Nem így terveztük, nyerni szerettünk volna, hiszen presztízsmeccs volt. De igyekszünk kilábalni ebből az állapotból. Lezárta mindenki azt a találkozót, és már csak a hollandokra koncentrálunk.”

A magyar válogatott kedd délután 6 órakor találkozik utolsó csoportmérkőzésén az U21-es Európa-bajnokságon Hollandiával Székesfehérváron.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
MÁRCIUS 30., KEDD
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.00:
Hollandia–Magyarország, Székesfehérvár (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.00: Németország–Románia, Bozsik Aréna

AZ ÁLLÁS
1. Németország
2
1
1
4–1
+3
4
2. Románia 2
11
3–2
+1
4
3. Hollandia2
2
2–2
0
2
4. Magyarország
2

2
1–5–4
0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik