U21: C. Ronaldo sem volt 20 évesen világklasszis – Gera

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 09:23
Bár Gera Zoltánnal kapcsolatban most mindenki a Puskás Aréna stadionavató-mérkőzéséről beszél, a 97-szeres válogatott korábbi labdarúgónak fontos feladata van közben: Észak-Írország és Ausztria ellen is pályára lép csapata, a részben hazai rendezésű, 2021-es U21-es Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatott. A vezetőedző mellett Banó-Szabó Bencével beszélgettünk Telkiben.

Az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán szerint előnye és hátránya is van annak, hogy az Európa-bajnokság rendezőjeként nem kell csapatának részt vennie a selejtezősorozatban.

„Lehet hátrány az, hogy nincsenek tétmérkőzések, csak barátságos meccsek, de nyilván nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy most ezek milyen találkozók, mi tétmeccsnek vesszük mindet. Meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik majd 2021-ben, az Eb-n olyan teljesítmény tudnak nyújtani, amivel megpróbálhatunk pariban lenni olyan komoly csapatokkal, amilyenek ide fognak érkezni. Való igaz, tényleg nem egyszerű a helyzet, elég kevés magyar játékos játszik az NB I-ben, szerintem szerepelhetne sokkal több is, de ez van, ezt kell megoldani. A másik dolog az, hogy akik külföldön vannak, kevesebbszer jutnak játéklehetőséghez.”

Gera videónkban választ ad arra a kérdésre is: attól, hogy valaki 20 évesen még nem mutat klasszis teljesítményt, futhat-e be jelentős karriert?

A Budapest Honvéd támadója, Banó-Szabó Bence a válogatottban azon kevés játékos egyike, akinek már van NB I-es rutinja.

„Mondta már a vezetőedző, hogy óriási élmény lesz mindenki számára a Puskás Arénában játszani, úgyhogy személy szerint én is nagyon várom a mérkőzést. De előbb, hangsúlyozom, fontosabb találkozó számunkra acsütörtöki, mert meg kell szereznünk már végre az első győzelmünket.”

Az U21-es válogatott november 14-én Észak-Írországban lép pályára, négy nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja az osztrákokat.

Nem vagyok olyan állapotban, hogy a világ egyik legjobbja ellen játsszak – Gera

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETET
Kapusok

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők
Varjas Zoltán (KFC Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Varjú Benedek (MTK Budapest)
Tóth Bence (Vasas)
Bolla Bendegúz (ZTE)
Kovács Krisztián (Győri ETO)

Középpályások
Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin)
Schäfer András (Chievo)
Banó-Szabó Bence (Honvéd)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Szalai Attila (Apollon)

Támadók
Kundrák Norbert (DVSC)
Bíró Bence (Guimaraes)
Szőke Adrián (Heracles)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Szánthó Regő (Győri ETO)
Szabó Máté (Budafok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik