U16: az olaszok megint két góllal voltak jobbak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.23. 18:02
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott csütörtökön is kétgólos vereséggel zárta az olaszok elleni felkészülési mérkőzését.

A mieink kedden 3–1-es vereséget szenvedtek az olaszok ellen Telkiben, és sok szempontból a csütörtöki visszavágó is hasonló forgatókönyv mellett zajlott, mint a két nappal ezelőtti – olvasható az mlsz.hu-n. Az olaszok kedden a 3., most az 1. percben szereztek vezetést, ezúttal szögletből vették be a kapunkat. A 16. percben Molnár Rajmund góljával egyenlítettünk, és az első negyven perc végéig nem változott az állás. A második játékrészt is rosszul kezdtük, az olaszok a 45. percben szereztek ismét vezetést, majd az 50. percben egy egyéni hibánkból megduplázták az előnyüket. A lefújásig nem változott az eredmény, az olasz válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

„Ezen a mérkőzésen is kirajzolódott a két csapat között lévő technikai és fizikai különbség az olaszok javára. Ezt megpróbáltuk fegyelmezett csapatjátékkal ellensúlyozni, de csak a mérkőzés egyes periódusaiban sikerült kiegyenlítetté tennünk a mérkőzést. A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, az olaszok ezt kihasználva öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A vereségek ellenére is megérte a remek képességű játékosokból álló olaszokkal lekötni ezt a két mérkőzést, mert sokat tanulhattunk a kétszer nyolcvan percből, és a játékosok láthatták, miben kell még fejlődniük az egy év múlva esedékes első tétmérkőzésekig” – nyilatkozta a meccs után Preisinger Sándor szövetségi edző.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Olaszország 1–3 (1–1)
Telki
Magyarország:
Németh Márk – Szabados Attila (Hosszú Zétény, a szünetben), Posztobányi Patrik, Török Kevin (Berekali Márk, a szünetben), Bischoff Marcell (Bekker Roland, a szünetben) – Godányi Dominik, Ominger Gergő (Kata Mihály, a szünetben) – Zuigéber Ákos (Komáromi György, a szünetben), Szalay Szabolcs (Kenderesi Dávid, 51.), László Dávid (Horváth Milán, 64.) – Molnár Rajmund
A magyar gólszerző: Molnár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik