Válogatott: „Én is csodálkozom azon, hogy nem izgulok”

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 11:31
null
Möller Kleinheislerben is rögtön meglátta a tehetséget (Fotó: Hegedüs Gábor)
Fantasztikus dicséret és elismerés Andreas Möllertől: a Bernd Storck szövetségi kapitánnyal dolgozó világ- és Európa-bajnok másodedző büszke rá, hogy a magyar nemzeti csapattal Franciaországban lehet. A német szakember Pietsch Tibornak adott interjút Tourrettes-ben.

„Akkor nem éreztem, hogy sírnék, de később szembesültem néhány árulkodó fotóval – indította mosolyogva az osztrákok elleni sikerre emlékezve az M4-nek és a Nemzeti Sportnak adott interjúját a németek korábbi világ- és Európa-bajnok futballistája, a magyar válogatott másodedzője, Andreas Möller. – Lélekemelő volt megélni azokat a pillanatokat, szóval előfordulhatott, hogy csakugyan elérzékenyültem… A szívemhez nőtt a csapat. Nagyon szeretem a munkámat is, élvezem, hogy nap mint nap ezzel a társasággal dolgozhatok.”

„Az is egy feladat, hogy úgymond szinten tartsuk a keret tagjait – válaszolta Möller arra, miben segíthet a játékosmúltja. – Nem szabad, hogy lankadjon a koncentrációjuk! Nem győzöm hangsúlyozni, amit kedden műveltünk, szenzációs, de azon túl, hogy megnyertük az első csoportmeccset, még nincs a kezünkben semmi. Az Ausztria elleni győzelem felemelő volt, azokat a képkockákat mindannyian elraktározzuk magunkban, ám a Bordeaux-ban történteket már lezártuk.”

„Egy kör ment csak le a csoportunkban, még bármi megeshet, ezért minden idegszálunkkal az Izland elleni összecsapásra kell fókuszálnunk. Megjegyzem, nem aggódom a játékosok miatt. Örömmel tapasztalom, hogy megfelelően kezelik ezt a helyzetet is. Bevallom, az elmúlt időszakban kellemes meglepetést szereztek a hozzáállásukkal. Tanuló- és befogadóképes labdarúgók alkotják a csapatot, egyebek mellett ezért élvezem a munkát. Bárhogy is alakul a folytatás, egyvalamit már most kijelenthetek: büszke vagyok rá, hogy itt lehetek!”

„Valamelyest én is csodálkozom azon, hogy egyáltalán nem izgulok. Feltehetően azért, mert úgy érzem, minden a helyén van. Jó ez a csapat, ez az igazság” – mondta Möller.

HOGYAN OSZTJÁK MEG A MUNKÁT BERND STORCKKAL? MIT VÁR IZLAND ELLEN? MI A LEGSZEBB EMLÉKE AZ ELMÚLT NYOLC HÓNAPBÓL? A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

A szombati mérkőzésen a szervezők és a hatóságok is szigorúan ellenőrzik a szurkolók viselkedését.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 1 1 2–0 +2 3
2. Portugália 1 1 1–1 0 1
Izland 1 1 1–1 0 1
4. Ausztria 1 1 0–2 –2 0
EURO 2016
AZ F-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres

MAGYARORSZÁG KERETE
KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik