Magyar–horvát: Modric szerint reális eredmény született

Vágólapra másolva!
2016.03.27. 11:39
null
A második félidőben nem hagytuk levegőhöz jutni a horvátokat (Fotó: Hegedüs Gábor)
Ante Cacic horvát szövetségi kapitány szerint jól szolgálta a felkészülésüket a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra a mieink elleni szombati mérkőzés. A szakember úgy látta, a második félidőben már-már a keménység határát súrolva játszottunk. Luka Modric, a Real Madrid sztárja a találkozó után elmondta, reális eredmény született.

„A magyarok játéka jóval agresszívebb lett a második félidőben, már-már a keménység határát súrolta, és ebben már nem vettük fel velük a versenyt, úgymond nem kontrolláltuk a labdát, így az eredmény reális” – mondta a meccs után Ante Cacic, a horvátok szövetségi kapitánya.

„Világosan látható volt, hogy nem voltunk kellően határozottak a középpályán, számos egyéni hiba is becsúszott, de ennek is megvannak az okai. Labdarúgóimnak számos más kötelezettsége is van, ráadásul az Izrael ellen nehéz talajon megvívott szerdai meccsünk is sokat kivett belőlük” – folytatta a 62 esztendős szakvezető.

„Magyarország játékával bizonyította, hogy a nyári Európa-bajnokság teljes jogú résztvevője, a kontinensviadalig ráadásul még hátra van két és fél hónap, amely alatt gyengébbek bizonyosan nem lesznek. A mieink pedig még számos topligás és európai kupaszereplés előtt állnak, így egyelőre nehéz is mit behatárolni a teljesítményükkel kapcsolatban. Az is biztos, hogy a két válogatott találkozónk alapján labdarúgóim is rengeteg tapasztalatot szereztek azzal kapcsolatban, mire is számíthatnak a franciaországi Eb-n.”

„Alapvetően egyet kell értenünk azzal, hogy két ellentétes félidőt láthattunk – fogalmazott Luka Modric, a Real Madrid egyik kulcsjátékosa. – Az első játékrészben mi voltunk a jobbak, a másodikban azonban visszaesett a teljesítményünk, elsősorban fizikailag, így azt kell mondanom, a döntetlen reális.”

A horvát válogatottnál az utóbbi napok szinte másról sem szóltak, csak arról, hogy Cacic tulajdonképpen milyen rendszerben is játszatná együttesét. Nos, ezt a témát a gárda kapitánya, Modric sem hagyta magyarázat nélkül.

„Valóban több játékrendszert is kipróbáltunk, de szakvezetőnk mindenképpen szerette volna meglépni ezeket, és a két mérkőzés alapvetően sokat meg is mutatott abból, mit kell kijavítanunk.”

Sime Vrsaljko, a horvátok védelmének jobb oldalán bizonyítani vágyó labdarúgó még ennyit sem beszélt a taktikai variációkról. (Esetében azért tegyük hozzá, nem véletlenül volt nála talán hatványozott a bizonyítási vágy, hiszen az első számú jobb oldali védő, Darijo Srna a kontinensviadal után lemondja a válogatottságot, s első számú alternatívaként jó ideje már őt említik szakmai berkekben.)

„Nézzük mindennek a jó oldalát, kihoztuk a helyzetből a legjobbat – fogalmazott a Serie A-ban profiskodó, Zadarból 14 éves korában a zágrábi Dinamo akadémiájára kerülő védő. – A javunkra szolgált a magyarok elleni mérkőzés, bár, ahogy az izraeliek ellen, úgy most sem kell felnagyítani bizonyos dolgokat. Hogy az én posztommal mi a helyzet? Ezt nem az én feladatom megítélni, ez a szövetségi kapitány asztala, nekem csak a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanom. A taktikai variációkról szintén ne engem faggassanak, ez sem az én területem.”

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 300 néző. Vezette: Príhoda (cseh)
Magyarország:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, a szünetben), Gera Z. – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai Á., a szünetben)
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
Gólszerző: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik