Magyar–feröeri: „vajmi kevés esély” a zárt kapu eltörlésére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 07:28
Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) úgy határozott, hogy a Magyarország–Románia Eb-selejtezőn történt szurkolói bekiabálások miatt zárt kapuk mögött kell megrendezni október 8-án a Magyarország–Feröer Eb-kvalifikációs meccset. Sipos Jenő, a hazai szövetség szóvivője szerint illúzió azt gondolni, hogy az UEFA meggondolja magát.

Nincs döntés a Feröer elleni zárt kapus mérkőzéssel kapcsolatban, azaz az UEFA továbbra sem hozta meg végső határozatát. A magyar szövetség elöljárói a múlt héten beadták a fellebbezést, sőt október másodikáig, azaz péntekig haladékot is kaptak, hogy kiegészítsék a már beadott anyagokat. Hogy az UEFA végül mikor hozza meg döntését, az MLSZ-nél sem tudják.

„Hamis illúziókat ne kergessünk, vajmi kevés az esélye, hogy az UEFA megváltoztassa a döntését. Alighanem marad az érvényben lévő határozat” – mondta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője a Nemzeti Sportnak.

Kérdés, mennyire nehezíti meg a válogatott dolgát, hogy zárt kapuk mögött kell lejátszanunk az október 8-i sorsdöntő, Feröer elleni kilencven percet. Bernd Storck szövetségi kapitány leginkább saját együttesét és a normálisan viselkedő szurkolókat sajnálja.

„Egyetlen csapatom sem játszott még zárt kapuk mögött, és borzasztóan sajnálom a fiúkat, mert ez valódi futballünnep lehetett volna. Sajnálhatjuk, hogy néhányan csúnyán viselkedtek a románok elleni meccsen, most ennek a többség és főleg a csapat issza meg a levét. De ez van, mit tudunk csinálni? Tudom, hogy az emberek mennyire szeretik ebben az országban a futballt, jó lenne megragadni az esélyt, és örömöt szerezni nekik."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik