Futsal Eb: a bomba erős spanyolok ellen is selejtezünk

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 18:04
A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Spanyolországot, valamint Macedóniát és a jövő januári előselejtező legjobb csoportmásodikját kapta ellenfélül a magyar férfi futsalválogatott a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjére a pénteken megtartott sorsoláson.

A magyar csapatot a második kalapból sorsolták, a spanyolok jöttek az elsőből, míg a macedónok – akik 2015. március 17. és 22. között házigazdái lesznek a 2. számú selejtezőcsoport mini tornájának – a harmadikból. A magyar válogatott is szeretett volna rendezni, de nem kapott erre lehetőséget az UEFA-tól.

A hét csoportelső automatikusan kijut a 2016. február 2. és 13. között Szerbiában sorra kerülő Eb-döntőre, míg a másodikak és a legjobb harmadik helyezett jövő szeptemberben pótselejtező játszik párba sorsolva – ennek négy győztesével és a házigazda Szerbiával lesz teljes a finálé 12 csapatos mezőnye.

„A legjobbak ellen játszunk, de rendelkezünk azokkal a fegyverekkel, amivel megszerezhetjük a kijutást. Nyilván nem sok esélyünk van az első hely megszerzésére, de a második hely mindenképpen a célunk, és ezért meg is fogunk tenni mindent" – idézi a futsal-hungary.hu Sito Riverát, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

„Ebből a csoportból a második helyen tovább kell jutnunk. A spanyol válogatott a világ egyik legerősebb csapata, ezért sajnálom, hogy őket kaptuk a csehek vagy esetleg a horvátok helyett, mert ellenük lett volna esélyünk akár a csoportelsőségre is" – tette hozzá Trencsényi János, a válogatott játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik