U19-es Eb: Ha behugyozunk, akkor se verjük meg Portugáliát - Mészöly G.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.22. 22:59
null
Izrael ellen így már nem jó az iksz (Fotó: Grnák László)
Mészöly Géza szövetségi edző szerint felháborító, milyen egyéni hibákat engedett meg magának a magyar válogatott a Portugália elleni 6–1-es vereség alkalmával az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ismertük a portugálokat. Kétszer játszottunk velük, láttuk az első meccsüket, nagyon jól játszottak, egyénileg is kiválóak voltak – kezdte meccs utáni sajtótájékoztatóját Mészöly Géza, a magyar válogatott szövetségi edzője. – Mi próbáltunk szervezetten védekezni ellenük, lezárni a széleket. Ez az elején sikerült is hellyel-közzel. Úgy érzem, megint egyéni hibák döntöttek. Asztalos a tizenegyesnél, Tamás Krisztián a második gól előtt rontott. Olyan hibákat ejtettünk védekezésben, amiket a portugálok azonnal kihasználtak. Sikerült ezen a meccsen is gólt szereznünk, ez kicsit vissza adhatta volna a méltóságunkat, de a fegyelmezetlenség miatt egy szégyenteljes vereség lett a vége. A gólkülönbség sem mindegy, mert Izrael ellen így már nem jó az iksz. Persze, tudni kell, itt Európa élcsapatai szerepelnek a tornán, a portugáloknál minden játékos egyénileg kiváló képességekkel rendelkezik. A mi csapatunkban általában benne van a gól, a siker, de ilyen egyéni hibákat nem engedhetünk meg. Én is vállalom a felelősséget, de felháborító, néhány kulcsjátékos – mint Tamás Krisztián, Kalmár Zsolt vagy Nagy Dominik – mit művelt a pályán.”

„Amikor végre sikerült betalálnunk, s ezzel megmutattuk, hogy mi is tudunk valamit, akkor elkezdünk felfutkosni ész nélkül, és kapjuk belőle az újabb gólokat. Bánkódom a csapat miatt. Ha nagyon jó az ellenfél, néhányaknál egyszerűen lemegy a redőny. Farkas Zoltán belerúg 0–1-nél az ellenfélbe, és nem is tudja, hogy szabálytalankodott. Érthetetlen. A felfokozott hangulatra most nem foghatjuk a vereséget. A közönség ezúttal is végig mellettünk volt, egy bekiabálás, egy rossz szó nem volt a lelátón. Ugyanez volt a Szusza Ferenc Stadionban is, de ott a csapat tett is a közönség bizalmának elnyeréséért. Van még két napunk felkészülni Izrael ellen, s azokkal a játékosokkal, akik hajlandók dolgozni, fel is fogunk készülni. Egyértelmű, ma két-három góllal jobb volt a portugál válogatott, de nem öttel. Ha ma kéne döntenem, Tamás Krisztián nem játszana pénteken” – folytatta Mészöly.

„Ez tanuló időszak nekünk. Itt kőkemény csapatok vannak. Ausztriát meg kellett volna vernünk! Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk. És ha az osztrákokat legyőzzük, ez a mérkőzés is más lett volna” – fejezte be mondandóját a magyar U19-es válogatott szakvezetője.

„Remélem, minden játékosunkban felfedezik a tehetséget, s mind lehetőséget kapnak a profi futballban. Néha ugyan sokat kell várni erre az esélyre, de készen kell állniuk rá. André Silva valóban jó játékos, de nálunk a csapat éri el az eredményeket. Egy jó játékos meg tud nyerni egy mérkőzést, de egy egész tornát nem” – értékelt Hélio Sousa, a portugálok szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik