U19: négy gólt kaptak a mieink az angoloktól Telkiben

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 16:25
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Telkiben felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett Angliától.



A Mészöly Géza vezette U19-es válogatott az idei évben több nagy skalpot is begyűjtött már, legyőzte a portugálokat, az olaszokat, a németeket és a franciákat is – olvasható az MLSZ honlapján. A csütörtöki ellenfél a magyarországi Eb-re vezető úton az első selejtezős minitornát októberben sikerrel vevő angol válogatott volt.

A meccs első lehetőségei a mieink előtt adódtak, de egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy az angolok megszerezzék a vezetést: az 5. percben Hrabina Alex várt ki egy hazaadás után, majd röviden rúgta ki a labdát a rátámadó támadók elől, az angolok a 16-os előterében megszerezték, létszámfölényben támadtak, és két passz után Paul Digby 7 méterről a kapuba helyezett (0–1).

Hiába birtokolta többet a labdát a magyar válogatott a folytatásban, az angolok masszívan védekeztek, és a megszerzett labdákból gyors támadásokat indítottak. A 42. percben az egyik ilyen ellenakció végén, egy bal oldalról érkező labdát Paul Digby lőtt 8 méterről a jobb alsó sarokba (0–2).

A második félidő elején a magyar válogatott játszott mezőnyfölényben, de az angolok nemcsak kiválóan védekeztek, hanem életveszélyesen kontráztak: az 56. percben a felezővonalon vesztettünk labdát, a vendégek villámgyorsan végigvitték az ellentámadást, kijátszották a helyzetet, és Mason Bennett pontos befejezésével háromra növelték az előnyt (0–3). A 74. percben megérdemelten szereztük meg a szépítő gólt, Talabér Attila 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb alsó sarokba (1–3). A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a zárkózás érdekében, de gólt az angolok szereztek, a 87. percben a csereként beálló Callum Robinson néhány látványos csel után 10 méterről lőtt a jobb felső sarokba, kialakítva az 1–4-es végeredményt.

U19-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ANGLIA 1–4 (0–2)
Telki
, edzőközpont, 300 néző. Vezette: Radványi Á. (Szalai D., Pápai I.)
Magyarország:
Hrabina Alex – Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Medgyes Zoltán (Vida Krisztofer, 61.), Talabér Attila, Németh Márió, Forgács Dávid (Varga Zoltán, 46.) – Farkas Zoltán, Bobál Gergely, Kalmár Zsolt (Pongrácz Viktor, 67.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Anglia: Luke Coddington – Shay Facey, Calum Chambers, Jordon Ibe (Jacob Murphy, 62.), Matt Target – Lewis Baker, Ola Aina (Ben Pearson, 18.), Joe Rothwell (Chris Long, 62.), Paul Digby (John Swift, 75.) – Mason Bennett (Callum Robinson, 62.), Josh Murphy (Jerome Williams, 62.). Szövetségi edző: Noel Blake
Gólszerző: Talabér (74.), ill. Digby (5., 42.), Bennett (56.), Robinson (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik