Női válogatott: négygólos siker Bulgária ellen vb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.31. 18:54
null
Vágó Fanni (jobbra) buktatásáért kiállították a bolgár kapust (Fotó: MLSZ)
A magyar női labdarúgó-válogatott esélyeshez méltóan, 4–0-ra legyőzte Bulgáriát világbajnoki selejtezőn a Bozsik-stadionban.

A női A-válogatott múlt szombaton, az osztrákok elleni hazai mérkőzésen kezdte meg szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban. A bemutatkozás nem sikerült jól, az osztrákok gyorsan vezetést szereztek a meccsen, és 3–0-ra győztek. Ezúttal az a bolgár válogatott volt az ellenfél, amelyet a legutóbbi Eb-selejtezőkön kétszer is fölényesen győztek le a mieink. A meccs előtt kisebb ünnepségre került sor, Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke köszöntötte Szeitl Szilviát és Vágó Fannit ötvenedik válogatottságuk alkalmából.

Ezúttal Vágó Attila együttese került korán előnybe, a 4. percben Szabó Boglárka szépen vett le egy hosszú indítást, majd ellőtte a bolgár kapus mellett a labdát. A helyzetek ezután is megvoltak, azonban a befejezésekbe hiba csúszott. A félidő hajrájában aztán Rokszana Sahanszka buktatta Vágó Fannit, amiért kiállították, a sértett pedig felavatta a beállt cserekapust, és tizenegyesből megduplázta a magyar vezetést.

A második félidőben, köszönhetően az emberelőnynek is, még nyomasztóbbá vált a magyar csapat fölénye, a következő találathoz azonban egy cserejátékos nevéhez fűződött. Sipos Lilla egy szépen kijátszott akció végén talált be a 71. percben. Szabó Boglárka közel járt a duplázáshoz, de nagy helyzetben nem találta el az üres kaput. A végeredményt Zeller Dóra állította be.

„Kötelező győzelem volt, de van, amikor a kötelező győzelem is nehéz tud lenni – értékelt a meccs után Vágó Attila az mlsz.hu-nak. – Ennyivel jobbak vagyunk a bolgároknál, sőt, ha kicsit jobban koncentrálunk, még nagyobb különbség alakulhatott volna ki. A meccs az első félidőben, a kiállításnál és az értékesített tizenegyesnél eldőlt. Sajnos a folytatásban is feszülten játszottunk, kapkodtunk, a játék még nem volt az igazi, de ezen megpróbálunk javítani a következő meccsekig. Elvárható volt a három pont megszerzése, és bár nem volt igazán jó a teljesítményünk, vezettünk pár látványos támadást, és lőttünk két szép gólt. Három hét múlva, a kazahok ellen jobb játékot és nagyobb győzelmet várok a csapattól.”

A magyar csapat legközelebb november 23-án Kazahsztánt fogadja.

NŐI LABDARÚGÓ-VB-SELEJTEZŐ, 7. CSOPORT, BUDAPEST
Magyarország–Bulgária 4–0 (2–0)
Magyarország
: Németh – Szeitl, Demeter, Tálosi, Szabó V. (Sipos, 46.) – Smuczer, Vágó, Szabó B. – Zeller, Pádár (Kaján, 75.), Jakabfi (Pincze, 52.)
G:
Szabó B. (4.), Vágó (40. – 11-esből), Sipos (71.), Zeller (76.)
További eredmények: Finnország–Kazahsztán 1–0, Ausztria–Franciaország 1–3
Az állás: 1. Finnország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Franciaország 6/2 (7–1), 3. Ausztria 6/4 (9–5), 4. MAGYARORSZÁG 3/2, 5. Kazahsztán 1/4 (1–8), 6. Bulgária 1/3 (1–9)

A csoportgyőztes kijut a 2015-ös kanadai vb-re, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt vív.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik