Válogatott: Smicer nehéznek ígérkező főpróbát vár

Vágólapra másolva!
2013.08.13. 21:57
Vladimir Smicer, a csehek legendás játékosa négy éve fejezte be a profi futballt, most válogatottja csapatmenedzsereként érkezett Magyarországra. Az mlsz.hu-nak adott interjújában elmondta, nehéz főpróbára számít, ugyanakkor várja is a meccset, mert labdarúgóként csak egyszer játszott ellenünk.

„Tavaly, a magyar válogatott elleni vereség után egy kimondottan sikeres Európa-bajnokságot zártunk, majd jött egy újabb hullámvölgy. Az a dolgunk, hogy olyan csapatot építsünk, amely jól szerepel a tétmérkőzéseken, ennek érdekében az elmúlt egy évben új futballistákat építettünk be a csapatba, és a játékunkban is van néhány újdonság. A változások időszakát éljük, bízom benne, hogy az őszi vb-selejtezőkre összeáll a csapat" – mondta Vladimír Smicer az mlsz.hu-nak.Vladimír Smicer az mlsz.hu-nak.

„Tavaly Prágában kikaptunk, az a meccs megmutatta Egervári Sándor együttesének erősségét. Nem becsülöm le a barátságos mérkőzések fontosságát, de számunkra most a soros vb-selejtező a legfontosabb. A magyarok elleni meccs egy főpróba, még ha igen nehéznek ígérkező főpróba is" – tette hozzá a cseh válogatott menedzsere, aki játékosként csak egyszer szerepelt ellenünk.

„Furcsa, hogy bár a két ország egy régióban található, szinte szomszédoknak számítunk (Smicer egyszeres csehszlovák válogatott, pályafutása elején tehát valóban szomszédként játszhattunk volna ellene – a szerk.), mégis csak egyszer léptem pályára a magyar válogatott ellen. Akkor Cipruson volt a meccsünk, ha jól tudom, éppen azon a tornán debütált a csapatukban Gera Zoltán, aki később szép karriert futott be Angliában. A magyarokkal való találkozásaim tehát meglehetősen ritkák voltak a pályán, kevés élményt szereztem a labdarúgásukkal kapcsolatban, ilyen értelemben még inkább várom a szerdai mérkőzésünket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik