Miriuta: Gond van a magyar védelemmel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 10:03
null
Miriuta nem foglalt állást, hogy melyik csapatnak szurkol (Fotó: Imago)
A Ceahlaul Piatra Neamt edzője, a kilencszeres magyar válogatott Miriuta Vasile szerint a román válogatottban túl sok olyan futballista van, aki nem játszik a csapatában vagy éppen klubot keres, ezért a magyar csapat tűnik erősebbnek a jövő pénteki vb-selejtező előtt. Egervári Sándor csapatának gyengéjeként egyértelműen a védelmet, főleg annak közepét nevezte meg.

„Képmutató lennék, ha azt mondanám, hogy Romániával tartok a magyarok ellen. Semleges vagyok, mindkét országban vannak barátaim" – mondta Miriuta Vasile a szeptember 6-i bukaresti világbajnoki selejtező kapcsán a Pro Sportnak adott interjúban.

A kilencszeres magyar válogatott játékos, aki jelenleg a román bajnokság negyedik helyén álló Ceahlaul Piatra Neamt edzője, mindkét fél számára nehéz találkozóra számít, amely a tét miatt nem lesz látványos összecsapás.

A korábbi remek irányító középpályás szerint a magyarok győzni jönnek majd, de egy ponttal sem lennének elégedetlenek, mert a döntetlen nekik kedvezne, mivel megmaradna a jelenlegi egypontos előnyük.

„A budapesti meccsen is láthattuk, hogy gond van a magyarok védelmével. Ráadásul Juhász Roland is megsérült a Videotonban. A védelem közepének gyengeségét kihasználhatja a román válogatott" – mondta Miriuta.

20 EZER JEGY ELKELT
Húszezer belépőt már eladtak a szeptember 6-án 20 órakor kezdődő Románia–Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőre – tudatta a román szövetség (FRF).
A szövetség telt házat vár a bukaresti Nemzeti Stadionba, az aréna teljes befogadóképessége 55 611 fő. Ez valamelyest csökkenhet biztonsági megfontolások miatt, mivel a román–magyar mérkőzés kiemelt kockázatúnak számít. A magyar szurkolótábor maximális létszámú, vélhetően 5000 fős lesz. A vendégszektorba jegyek péntekig kaphatók.
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos tájékoztatása szerint a Magyarország és a Törökország elleni vb-selejtezők megrendezése 900 ezer eurójába, azaz mintegy 270 millió forintjába kerül az FRF-nek.

Román oldalon probléma azonban, hogy vb-selejtezős ellenfelünk pont támadóposzton igen karcsú. Miriuta szerint elsősorban a külföldön játszókkal van probléma.

„Valóban nagy gondok vannak támadásban, de nem csak ott. Maricának nincs csapata, míg Rusecku nem játszik. Torje sem talált magának klubot, Rat és Tamás sem játszik. Ebből a szempontból, a magyarok erősebbek."

A Pro Sport cikke megemlíti, hogy Szalai Ádámtól rettegnek a leginkább. Miriuta nehezen tartható, komplex csatárként jellemzi a Schalke játékosát.

A két ország történelmi rivalizálásáról viszont csak annyit mondott: ilyen meccsek előtt mindig fellángolnak az indulatok, de saját tapasztalata szerint a játékosok számára csak a mérkőzés megnyerése a fontos.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredményt érünk el a sorsdöntő bukaresti vb-selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A román válogatott kapcsán Miriuta is értetlenül áll Adrian Mutu esete előtt, mondván, szükség lenne a rutinjára: „Ilyen meccseken olyan játékosok is kellenek, akitől tart az ellenfél, Mutu ilyen. Én behívtam volna."

A magyar válogatottba menedzsere révén beajánlott Bikfalvi Erik esetében úgy látja, a Voliny Luck középpályásának jól meg kell fontolnia a döntést. „Én nem bántam meg, és újra megtenném" – zárta a beszélgetést Miriuta.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)
Védők: Fiola Attila (MVM Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke)
Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Nikolics Nemanja (Videoton), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik