U21-es tehetségek sorával jönnek a norvégok Budapestre

Vágólapra másolva!
2012.10.30. 14:10
null
A gólt ünneplő Valon Berisha 19 évével a legifjabb norvég kerettag (Fotó: Action Images)
Egil Olsen, a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a november 14-i budapesti, Magyarország elleni felkészülési találkozóra.

A vb-selejtezőkhöz képest a fiatal átlagéletkorú, generációváltás közben levő norvég csapatba három új játékos került be: Tore Reginiussen, Alexander Tettey és Vegard Eggen Hedenstad. „Drillo” Olsen bátran nyúlhat a fiatalokhoz, hiszen az U21-es norvég gárda Franciaország legyőzésével nemrég biztosította a helyét az Európa-bajnokságon. Hat futballista – Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Valon Berisha, Havard Nordveit, Joshua King és Vegard Eggen Hedenstad – a korosztályos válogatottban is bevethető lenne.

JEGYINFORMÁCIÓK

A magyar válogatott az októberben aratott két győzelmével befejezte idei tétmérkőzéseinek sorozatát, az évzáró összecsapás egy felkészülési meccs lesz a norvégok ellen a Puskás Ferenc Stadionban, amelyre november 14-én 20.30-as kezdéssel kerül sor. A találkozóra megkezdődött a jegyértékesítés, belépőket országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet vásárolni. Két árkategóriában értékesítenek jegyeket: a „G jobb” szektortól az „N bal” szektorig a belépők ára 2000 forint, az összes többi helyre 1000 forint.

TOVÁBBI JEGYINFORMÁCIÓKAT ITT OLVASHATNAK!

A vb-selejtezőkre leadott keretből kikerült Kjetil Waehler, Henning Hauger, Björn Helge Riise, Jonathan Parr, André Hansen és Ardian Gashi, valamint a kulcsembernek számító Espen Ruud – utóbbit most azért nem hívta meg Olsen, mert a márciusi, Albánia elleni kvalifikációs mérkőzésen eltiltás miatt nem léphet pályára.

„Fontos ezen a szinten, hogy megnyerjünk minden meccset, így Magyarországon is győzelemre törünk, amely ráadásul a FIFA-rangsor szempontjából is jól jönne. Tisztában vagyunk vele, hogy a magyar csapat fejlődik, ez látszik a világranglistás helyezéséből és a vb-selejtezős szerepléséből is. Kifejezetten jó ellenfél" – mondta Olsen a sajtótájékoztatóján.

A magyar szövetségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány legkésőbb jövő hétfőn hirdet keretet a norvégok elleni mérkőzésre.

A NORVÉG KERET MAGYARORSZÁG ELLEN
Kapusok: Rune Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)
Hátvédek: Vegard Forren (Molde), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Tom Högli (FC Bruges), Tore Reginiussen (Rosenborg), John Arne Riise (Fulham)
Középpályások: Valon Berisha (Salzburg), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Havard Nordtveit (Mönchengladbach), Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergard Jenssen (Tromsö)
Támadók: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Alexander Söderlund (Haugesund), Joshua King (Manchester United)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik