Válogatott: Eleknek mindenki köszönettel tartozik, új világ kezdődött - Mezey

Vágólapra másolva!
2010.10.13. 11:50
A Videoton vezetőedzője, Mezey György klubja hivatalos honlapján értékeli csapata válogatott játékosainak tegnapi teljesítményét. A szakember kiemeli a Finnország ellen gólpasszt adó Elek Ákos játékát, és kitér a montenegrói válogatottban Anglia ellen védő Mladen Bozsovicsra is – elmondta, örülne neki, ha a Videotonban is kapott gól nélkül tudna teljesíteni egy meccset.

„Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, mert nemcsak értékes győzelmet aratott a magyar válogatott a finnek ellen, de mindemellett a játékosainknak is oroszlánrészük volt a sikerben – kezdte értékelését a Videoton hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Mezey György a tegnapi Eb-selejtezők kapcsán. – A Videoton FC számára tehát ez kettős öröm. Az alakulóban lévő nemzeti tizenegy, amelyet nyilván még sokat »pofoznak« majd, a második félidőben olyan arcot mutatott, amely már mérvadó lehet nemzetközi szinten, s amelyre lehet építeni. Kisebb-nagyobb szerkezeti problémák adódtak ugyan, de ezt Egervári Sándor megfelelően korrigálta. Parádés két gólt rúgtunk. Elek Ákosnak pedig csak köszönettel tartozik mindenki, hiszen hatalmas bátorságra vall, amit a kilencvennegyedik percben végrehajtott: meglátta és felvállalta a feladatot, fantasztikus szólót levágva. Persze az egész akció úgy vált teljessé, hogy Dzsudzsák Balázs végül gólra váltotta."

„Azt gondolom, ez a győzelem mindenkinek nagy örömöt okozott Magyarországon, aki szereti a futballt. Mindannyian valami mást látunk ebben a közösségben, amelynek azért még tovább kell tisztulnia, de már most látható, hogy egy más világ az, amely kezd épülni a válogatottban" – tette hozzá a szakember.

Mezey elmondta, az U21-es válogatottból visszatért Gosztonyi Andrásra Nagy Dániel kiesésével fontos szerep hárul a hét végén a Paks elleni bajnokin.

A Videoton vezetőedzője szót ejtett a montenegrói válogatottban védő kapusunkról, Mladen Bozsovicsról is, aki fontos szerepet játszott abban, hogy csapata gól nélküli döntetlent ért el Londonban Anglia ellen.

„Az angol válogatott ugyanazt mutatta tegnap este is, mint amit hosszú évtizedek óta produkál. Húsz percenként van egy-egy veszélyes kapu elé érkezésük, de nem tudják állandó nyomás alatt tartani az ellenfelet. Ebben a helyzetben nincs könnyű dolga a kapusnak. Ha ugyanis állandóan védenie kell, akkor ritmusban, mozgásban van. Ellenben ha csak húsz percenként kell egyszer megmozdulni, akkor viszont topon lenni, az nehéz feladat. Bozsovics ezt rendkívül jól megoldotta. Nagyon várom, hogy úgy játsszon le nálunk is egy meccset, hogy nem kap gólt!" – nyilatkozta Mezey a vidi.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik