Nikházi, Németh és Koman remek játékával csoportelsők a magyarok

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 16:07
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott második félidei jobb és eredményesebb játékával 2-1-re legyőzte a svájci együttest az Európa-bajnoki selejtező-sorozat első körének 3. fordulójában. A találkozó a csoportelsőségről döntött, amelyet ezzel a szép sikerrel Sisa Tibor szövetségi edző csapata szerzett meg. A mieink százszázalékos teljesítménnyel jutottak tovább. A kvalifikációt mostantól 28 csapat folytatja, amelyeket hét négyes csoportba sorsolnak, és csak a csoportelsők jutnak ki a kontinensviadalra.
Németh Krisztián (balra) beállása új lendületet adott a válogatottnak
Danis Barna (arhív)
Németh Krisztián (balra) beállása új lendületet adott a válogatottnak
Németh Krisztián (balra) beállása új lendületet adott a válogatottnak
Danis Barna (arhív)
Németh Krisztián (balra) beállása új lendületet adott a válogatottnak

LABDARÚGÁS, 19 ÉVEN ALULIAK EB-SELEJTEZŐ-SOROZATA


A KEZDŐCSAPATOK:
MAGYARORSZÁG SVÁJC
12 Gulácsi Péter 1 David Marques
13 Szekeres Adrián 17 Michel Morganella
3 Korcsmár Zsolt 18 Jonathan Rossini
4 Lengyel Dániel 5 Dominik Ritter
15 Kádár Tamás 15 Michael Perrier
6 Gál András 8 Fabian Frei
2 Busai Attila 10 Damian Bellon
18 Nagy Olivér 4 Daniel Unal
7 Koman Vladimir 6 Tito Tarchini
10 Nikházi Márk 11 Marco Schönbächler
16 Birtalan Botond 9 Mario Gavranovics
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Sisa Tibor Martin Trümpler

Gólszerző(k): Frei (7.), Lengyel (59.), Koman (85.),
Csere: Szekeres h. Simon Á. (16.), Birtalan h. Németh K. (52.), Gavranovic h. Subotic (60.), Schönbechler h. Schürpf (72), Nagy O. h. Szabó L. (74.)
Sárga lap: Simon Á. (19.), Frei (32.), Gál (51.), Németh K. (54.), Unal (58.), Tarchini (91.)

A tatabányai szurkolók nem felejtették el Sisa Tibort, a helyi NB I-es gárda korábbi vezetőedzőjét, akit ezzel a felirattal köszöntöttek:

„Sisa Tibi, a szívünkbe beleégtél, hazavárunk.”

A szakember a csoportelsőségért vezényelte csatába játékosait a svájciak ellen. Ettől a 7. percben kissé távol kerültek a mieink, miután a vendégek egy korszerű támadás végén szép góllal megszerezték a vezetést, és a következő percekben többször is veszélyes helyzeteket teremtettek a magyar kapu előtt. A lehetőségek kialakításában főként a bal szárnyuk jeleskedett, de úgy is meg lehet mindezt közelíteni, hogy a magyar válogatot védelmének jobb oldala gyengélkedett.

Ez a csapatrész persze azért is lett szellősebb, mert Szekeres Adrián egy mozdulatnál combizomhúzódást szenvedett, de csak a 17. percben derült ki, hogy nem tudja folytatni a játékot. Addig viszont szenvedett, kínlódott, és ez meg is látszott a védekezésen.

Az első játékrész második felében már Sisa Tibor együttesének is voltak lehetőségei, s Nagy Olivér lövése – ha a játékos higgadtabban hajtja végre a feladatát – gólt érdemelt volna.

Az egyenlítő találatot akkor sem sikerült megszerezni, amikor a szünet előtti utolsó percben egy szöglet után Birtalan került nagy helyzetbe; itt a kapus bravúrja mentette meg a svájciakat.

A második játékrész 5. percében Sisa Tibor úgy döntött, pályára küldi Németh Krisztiánt, akit a játékvezető négy-öt percig várakoztatott, mert bizonyára nem vette észre asszisztense többszöri jelzését.

Német, ahogyan beállt, első megmozdulásával összszedett egy sárga lapot, a továbbiakban azonban minden alakítása élményszámba ment.

Beállását követően a magyarok támadójátéka sokkal lendületesebbé vál. A Németh, Nikházi, Koman összejáték révén egyre többször jutott el a csapat a svájci kapu elé, és ennek egy óra elteltével meg is lett az eredménye, amikor Lengyel Dániel egyenlített (Lengyel Nikházi Márk veszélyesen a kapu elé érkező lövésébe ért bele).

Az igazsághoz tartozik, hogy a 70. percben Frei ismét vezetést szerezhetett volna a vendégeknek, Gulácsi azonban szenzációsan védett ziccerben.

A döntetlennel már csoportelső lett volna a magyar válogatot, a szövetségi edző azonban addig biztatta játékosait, amíg aztán a hajrában Koman Vladimir egy káprázatos lövéssel a győztes találatot is megszerezte (2-1).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik