Triumvirátus felügyeli Várhidi Péter szövetségi kapitány munkáját

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 16:36
Várhidi Péter szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége töretlenül bízik benne, ugyanakkor Kisteleki István a távirati irodának úgy nyilatkozott, a jövőben egy háromtagú szakmai testület felügyeli majd a szakember munkáját. Várhidinek egyeztetnie kell a „triumvirátussal” a kerethirdetés és a kezdőcsapat összeállítása előtt. A szövetségi kapitányt ezzel gyakorlatilag gyámság alá helyezte az elnökség.
Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel
Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel
Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel
Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel

„Nem lehet az eredménytelenséget a fiatalítással magyarázni” - fogalmazott Kisteleki István, az MLSZ elnöke az elnökség csütörtöki tanácskozásának szünetében újságíróknak.

„Azt várjuk Várhidi Péter szövetségi kapitánytól – folytatta szövetség első embere –, hogy olyan csapatot küldjön pályára, amely minden meccsen a maximumot hozza ki magából.”

„Szakmai téren és eredményességben is előre kell lépnünk” – hangsúlyozta, majd hozzátette: a Málta és Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen győzelmet vár a válogatottól.

Azt is közölte: a címvédő görögök elleni tétmeccsen és a világbajnok olaszok elleni barátságos találkozón úgy kell teljesíteniük a játékosoknak, hogy a szurkolók megtapsolják őket a lefújás után.

Az elnökség legérdekesebb döntése az, hogy Várhidi Péternek a Mészöly Kálmán, Dunai Antal és Bicskei Bertalan alkotta „szakmai tanácsadó” triumvirátussal kell egyeztetnie a kerethirdetés előtt és a kezdőcsapat összeállításánál.

Az elnökségi ülés helyszínét korábban elhagyó Várhidi még úgy nyilatkozott: „Az elnökség továbbra is maximálisan bízik bennem”.

A „vének tanácsának” felállítása rendhagyó – mondhatni példa nélküli – határozat.

„A csapat összeállítása előtt a szövetségi kapitánynak egyeztetnie kell a szakértőkkel, természetesen a döntés felelőssége továbbra is az övé” – fogalmazta meg a lényeget Kisteleki István.

Vélemények szerint világos, hogy válogatott szakmai munkájáért elvileg a világon mindenhol egyszemélyben felelős szövetségi kapitány munkájába mostantól kezdve beleszólnak majd, tehát Várhidi jogköreit megnyirbálták.

BICSKEI BERTALAN SZAKMAI IGAZGATÓ LETT AZ MLSZ-NÉL

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége Bicskei Bertalant nevezte ki szakmai igazgatónak, a szakember megbízatása négy évre szól.
A korábban már kétszer is szövetségi kapitányként dolgozó tréner a megbízatása után elmondta, hogy az U21-es válogatott, illetve a fiatalabb korosztályos együttesek szakmai munkájának koordinálása mellett az ő feladata a magyarországi edzőképzés szakmai részének felügyelete, ami többek között a tananyagok összeállítását jelenti.
De Bicskei feladata lesz a fiatal játékosok válogatottbeli szereplésének összehangolása is. Például az, hogy az U21-es válogatottnál számításba vehető futballista ne üljön a felnőtt nemzeti együttes gárda kispadján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik