Federer-Del Potro és Djokovics-Murray az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 19:43
A férfi egyes negyeddöntőjében érvényesült a papírforma a londoni olimpia tenisztornáján. Az elődöntőben Roger Federer Juan Martin del Potróval találkozik, Novak Djokovics pedig Andy Murray-vel. A hölgyeknél kiesett Petra Kvitová, Serena Williams és Marija Sarapova viszont továbbra is magabiztosan menetel.
Roger Federer továbbra is harcban áll első egyéni olimpiai bajnoki címéért (Fotók: Reuters)
Roger Federer továbbra is harcban áll első egyéni olimpiai bajnoki címéért (Fotók: Reuters)

 

Férfi egyesben az alsó ágon a két legmagasabban kiemelt játékos jutott az elődöntőbe Novak Djokovics és Andy Murray személyében. A szerb a füvön mindig veszélyes Jo-Wilfried Tsongával csapott össze, és egészen kiváló játékával szinte sokkolta a franciát az első szettben, amelyet 6:1-re nyert meg, 32 perc alatt 12 nyerőt ütve. A második játszma elején Tsonga 3:0-ra elhúzott, de Djokovics 3:3-nál utolérte. 5:5-nél aztán újra elvette a francia adogatását, majd kiszerválta a meccset.

Murray 15 ászt ütött Almagro ellen, a spanyol csak egy fogadhatatlan szervával tudta meglepni a skótot, akinek a helyszínen szurkolt Vilmos herceg és felesége. A 6:4, 6:1-re nyerő Murray 29 nyerő mellett csak hét ki nem kényszerített hibát jegyzett.

Vilmos herceg és felesége is együtt hullámzott a közönséggel
Vilmos herceg és felesége is együtt hullámzott a közönséggel

 

A felső ágon is érvényesült a papírforma a negyeddöntőben, bár szorosabb meccseken. Roger Federer és John Isner mérkőzése csupán egy bréket hozott, ezzel a svájci megnyerte az első szettet 6:4-re. A második játszma rövidítésben dőlt el, a lehető legkisebb különbséggel (7–5-tel) a svájci javára.

Ugyanilyen eredményt hozott Juan Martín del Potro és a David Ferrert búcsúztató Nisikori Kei összecsapása is, de itt többször elbukták az adogatásukat a felek. Az argentin hatból négy, a japán hatból három bréklabdát értékesített. Úgy tűnt, hogy Del Potro az első szett megnyerése után végleg megtöri ellenfelét, ám Nisikori a második felvonásban 5:2-es hátrányból egyenlített. Hiába, mert a tie-breaket 7–4-re elbukta.

Női egyesben a tavalyi wimbledoni győztes, Petra Kvitová kiesett, az idei bajnok, Serena Williams viszont bejutott a legjobb négy közé. Az amerikai az első hét gémet megnyerte a korábbi világelső Caroline Wozniacki ellen, aki a folytatásban sem tudott igazán ellenfele lenni. A 6:0, 6:3-ra nyerő Serena Williams ezzel már sorozatban 11 sikernél jár az All England Clubban.

Ellenfele az első helyen kiemelt Viktorija Azarenka lesz, aki megszenvedett a szerdán Venus Williamset kiejtő Angelique Kerberrel, de végül két szettben továbbjutott.

„Mindig az érem jár a fejemben, kivéve, ha a pályán vagyok. Ott teszem a dolgom, és próbálok koncentrálni, nem gondolok a jövőre, csak a jelennel foglalkozom. Ugyanis ha jól játszom, az eredmények úgy is jönnek” – nyilatkozta a fehérorosz világelső.

Az alsó ágon Kvitová meglepetésre kikapott Marija Kirilenkótól, Marija Sarapova pedig legyőzte az utolsó olimpiáján részt vett Kim Clijsterst, így létrejött az orosz házi elődöntő.

OLIMPIA 2012
TENISZ, FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 1.)–Isner (amerikai, 10.) 6:4, 7:6
Del Potro (argentin, 8.)–Nisikori (japán, 15.) 6:4, 7:6
Murray (brit, 3.)–Almagro (spanyol, 11.) 6:4, 6:1
Djokovics (szerb, 2.)–Tsonga (francia, 5.) 6:1, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Federer (svájci, 1.)–Del Potro (argentin, 8.)
Murray (brit, 3.)–Djokovics (szerb, 2.)
TENISZ, NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Kerber (német, 7.) 6:4, 7:5
S. Williams (amerikai, 4.)–Wozniacki (dán, 8.) 6:0, 6:3
Sarapova (orosz, 3.)–Clijsters (belga) 6:2, 7:5
Kirilenko (orosz, 14.)–Kvitová (cseh, 6.) 7:6, 6:3
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Azarenka (fehérorosz, 1.)–S. Williams (amerikai, 4.)
Sarapova (orosz, 3.)–Kirilenko (orosz, 14.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik