nemzetisport.hu 2014.10.22 10:58 Frissítve: 2015.03.28 02:05

Wisla: Guzmics, a meglepetés, akit érdemes volt kifigyelni

A magyar meglepetés, avagy a játékosmegfigyelői munka gyümölcse – nagyjából ez a címe annak a szerdai írásnak a sport.pl oldalon, amely azzal foglalkozik, milyen jót húzott a Wisla Kraków a magyar futballista, Guzmics Richárd szerződtetésével.

Guzmics Richárd mindjárt támadást indít (Fotó: Agencja Gazeta)

 

„Másfél évvel ezelőtt láttam először, és rögtön megtetszett, ahogyan letámadás esetén is okosan játssza meg a labdákat” – mondta Marcin Kuzba, a Wisla játékosmegfigyelője, akinek szakvéleménye jelentette az alapot Guzmics Richárd szerződtetéséhez.

Az írás szerint a nyáron más posztok megerősítésére összpontosító Franciszek Smuda vezetőedző nem is álmodott arról, milyen kiváló üzletet ütnek majd nyélbe az ősz elején: először is Guzmicsért nem kellett fizetni, másodszor pedig a magyar védő érkezésével jócskán bővültek a manőverezési lehetőségek – például a kényszerből a védelembe állított Dariusz Dudka visszatérhetett a középpályára.

„Smuda feltérképezte a játékost, megbeszélte a dolgot a keret tagjaival, majd szerződtette a magyart” – mesélte Kuzba, miként lett korábban elkészített jegyzeteiből üzlet.

„Nem volt könnyű meccs, különösen az első félidő volt nehéz. De visszavertük a támadásaikat” – ezt már Guzmics Richárd mondta első lengyelországi győzelméről, a Górnik elleni vasárnapi 5–0-ról.

A cikkben előkerült a Cracovia elleni derbin elkövetett hiba, amely végül csapata vesztét okozta, de a cikkíró emlékeztet: a klubtársak egyáltalán nem nehezteltek Guzmicsra. A rutinos Arkadiusz Glowacki egyenesen a védelem legjobbjának nevezte az újonnan igazolt magyart az 1–0-ra elveszített presztízsmeccs után.

„Arek nagyon tapasztalt futballista, meccs közben is rengeteg tanácsot ad. Nagy harcos, példás a mentalitása – jellemezte Guzmics a védőtársát, akivel a nyelvi korlátok ellenére nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültek. – Jól együttműködünk, a helyezkedéskor jól olvassuk egymás gondolatait.”

A magyar játékos megjegyezte, hogy válogatottunknak új szövetségi kapitánya van, és Dárdai Pál figyel a külföldön játszókra – tartósan jó formája esetén ő is reménykedhet a meghívóban.

„A derbi elveszítése utáni rossz hangulatot feledtette a Zabrze elleni ötös. De nem leszünk elbizakodottak, a célkeresztben máris ott a következő meccs, a következő edzés, a következő gyakorlat” – idézi a honlap a nagy elszántsággal dolgozó Guzmicsot.

A lengyel bajnokság negyedik helyén álló Wisla pénteken a nyolcadik helyezett Podbeskidzie ellen játssza következő bajnokiját.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.