CS. A. 2020.10.27 07:51 Frissítve: 2020.10.27 10:41

Portugália: Bobál Gergely erre a pillanatra várt

Bemutatkozott a portugál labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Nacionalban Bobál Gergely, és bízik abban is, hogy a Maritimo elleni rangadón már több szerepet kap.

 

Eljött a várt pillanat, Bobál Gergely bemutatkozhatott
új klubjában (Fotó: cdnacional.pt)

Erre a pillanatra várt, amióta Portugáliába szerződött: Bobál Gergely bemutatkozott az élvonalbeli Nacionalban.

„Csodás érzés volt újra játszani tétmérkőzésen, igaz, csak szűk tíz perc jutott nekem csereként   – mondta a Nemzeti Sportnak Bobál Gergely, a Nacional 25 esztendős csatára, aki a Pacos Ferreira elleni 1–1-re végződő bajnokin mutatkozott be új csapatában múlt hét szombaton.   –    Azért dolgoztam az elmúlt három hónapban, hogy eljöjjön ez a pillanat. Néhányszor labdába értem, de nyilván ennyi idő alatt a legtöbbször nem lehet megváltani a világot. Ikszes meccs volt, de a hajrában nyerhettünk is volna, viszont les miatt érvénytelenítették a gólunkat – Portugáliában már alkalmazzák a VAR-t, s a felvételen jelezték, hogy körülbelül háromcentis lesen helyezkedett a játékosunk. Ez van, nem tudunk mit tenni, a szabály szerint lesgólt szereztünk. A játékunk biztató, a középmezőnyben vagyunk, s jobb szériával felkapaszkodhatnánk az élbolyba. Hiszek benne, hogy egyre több szerep jut nekem is, nem szabad türelmetlennek lennem, ezt hangsúlyozta a vezetőedzőnk, Carlos Simoes is, amikor leült velem külön beszélgetni. Kiemelte, sok meccs van még hátra, jövő májusig gyakorlatilag nem áll le a bajnokság, decemberben és januárban is folyamatosan játszunk, vagyis biztosan kapok elég bizonyítási lehetőséget.”

A Nacional legközelebb szombaton, a Marítimo ellen lép pályára idegenben.

„Fontos, hogy megnyerjük azt a meccset, hiszen két madeirai csapatról beszélünk, ez rangadónak számít a szigeten. A csatárunk, Brayan Riascos továbbra is jó formában van, három gólt szerzett már, ráadásul két és fél éve a csapatnál van, nem könnyű őt kiszorítani a kezdőből. Na de még az út elején járok, nemrég álltam légiósnak, biztos vagyok benne, a sok munkának meglesz a gyümölcse, és remélem, minél hamarabb.”

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.