PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2015.12.29 09:21 Frissítve: 2015.12.29 09:58

Nikolics: Jobb döntést nem is hozhattam volna!

A lécet nem mások helyezték magasra, hanem én – és Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa remek idényt futó magyar válogatott labdarúgója nem fél attól, hogy leveri. A légiós hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak, ebből idézünk.

Ez is bement! – Nikolics Nemanja gólt ünnepel (Fotó: Imago)

 

– Ha az ember új helyre kerül, egy-két gól sokat segít neki abban, hogy gyorsan befogadják. Ami tőlem telt, megtettem. Kemény melót végeztem az elmúlt fél évben, de minden pillanatát élveztem. Hiszem, hogy hasonló lesz a folytatás. S a legszebb az egészben, hogy a lécet nem mások helyezték magasra, hanem én.

– Tényleg nem tart attól, hogy leveri?
– Nem! Hogy így teljesítettem, csak pluszmotivációt ad. Amikor aláírtam a Legiához, voltak, akik legyintettek, mondván, erős lesz nekem ez a szint. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez bántott, ám azt nem tagadom: nem értettem, némelyek miért törnek pálcát felettem még azelőtt, hogy labdába rúgtam volna Lengyelországban. Sohasem kerestem kifogást vagy alibit, ha gyengén futballoztam, feltettem a kezem. Mindig is azt vallottam, a pályán kell bizonyítani.

– Árulja el: önben sem volt cseppnyi kétely, amikor Varsóba igazolt?
– Számomra fontos a bizalom. Fontos, hogy higgyenek bennem, és legalább ennyire fontos, hogy higgyek magamban, illetőleg abban, hogy amit csinálok, az jó. A kérdésre konkrétan válaszolva: egy másodpercre sem bizonytalanodtam el. Úgy voltam vele, a Székesfehérváron eltöltött évek felkészítettek arra, hogy egy, az NB I-nél nívósabb bajnokságban is megálljam a helyem. A Steaua és a Dinamo Kijev elleni edzőmeccsen, majd a Lech Poznan elleni Szuperkupa-mérkőzésen sem találtam a kapuba, már kezdett idegesíteni a góltalanság. Mondhatom, a nyitó fordulóban elért dupla a legjobbkor jött! Onnantól fogva minden csodásan alakult, így a klubváltás kapcsán nyugodt szívvel jelenthetem ki: jobb döntést nem is hozhattam volna!

– Menet közben győzte számolni, hány elismerést kapott?
– Háromszor választottak meg a hónap játékosának az Ekstraklasában, az ősz végén nekem ítélték a bajnokság legjobb futballistájának járó díjat is, miközben a Legia szurkolói közül a legtöbben rám voksoltak, amikor a szezon legjobbjáról kérdezték őket. Ja, és emlékeim szerint tizenegyszer kerültem be a forduló válogatottjába. Utóbbinak már csak azért is örülök, mert a tizenegyes mezszámhoz Varsóban tértem vissza. Gyerekkoromban ugyanis abban játszottam Zentán, a bátyám, Vukan hátán virított a kilences, az enyémen a tizenegyes. Akkor szerencsét hozott – a jelek szerint most is. Utólag már nem is bosszant, hogy az előző években viselt tizenhetes az érkezésemkor foglalt volt a Legiánál. Ma már semmi pénzért sem cserélném el, a tizenegyes az enyém! S ami az enyém, ahhoz ragaszkodom.

AZ EMLÍTETT ELISMERÉSEK KÖZÜL MELYIKNEK ÖRÜLT A LEGJOBBAN? SZTÁRKÉNT KEZELIK LENGYELORSZÁGBAN, DE VAJON ANNAK IS ÉRZI MAGÁT? A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATÓ INTERJÚBAN E KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAP.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.

2021.04.25 16:07:10

Légiósok H. Á.

Magyar játékosai nélkül játszott gól nélküli döntetlent az NK Osijek a Rijeka vendégeként.