MLS: Schön Szabolcs két gólpasszal járult hozzá a Dallas győzelméhez

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 07:37
null
Schön (11) két gólpasszt osztott ki (Fotó: facebook.com/fcdallas)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) vasárnap virradóra rendezett játéknapján az FC Dallas 2–0-ra legyőzte az Austin FC-t, a találkozón kezdőként 72 percet a pályán töltő Schön Szabolcs adta csapata mindkét gólpasszát.

A háromszoros magyar válogatott támadó a gól nélkül zárult első félidőt követően a második játékrész elején lendült akcióba: az 50. percben jól gurított vissza Ryan Hollingshead elé, aki 14 méterről ki is lőtte a jobb alsó sarkot. Szűk negyedóra múlva egy labdaszerzést követően Schön a tizenhatos bal oldalától ismét laposan játszott középre, s ezúttal Jesús Ferreira lőtt a 11-esponttól a jobb alsóba.

A legutóbbi négy meccsén ezzel négy gólpassznál járó Schönt a 72. percben cserélte le edzője, s a lefújás után kiderült, a két assziszt elég volt számára, hogy a mérkőzés legjobbjának válasszák. A Dallas 18 találkozón öt győzelem mellett hat döntetlennel és hét vereséggel a 9. helyen áll a Nyugati főcsoportban, a legutóbbi négy fellépésén háromszor nyert és egy egyszer játszott döntetlent.

SCHÖN ELSŐ GÓLPASSZA 3.30-TÓL, A MÁSODIK 5.20-TÓL

A Sallói Dánielt foglalkoztató Sporting Kansas City 0–0-t játszott a Colorado Rapids vendégeként, a magyar támadót nem nevezték.

MLS
FC Dallas
–Austin FC 2–0
FC Dallas: Schön Szabolcs kezdőként 72 percet játszott, két gólpasszt adott.

Colorado Rapids–Sporting Kansas City 0–0
Sporting Kansas City: Sallói Dánielt nem nevezték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik