MLS: Németh Krisztián elkapta a fonalat - két gól, egy gólpassz

Vágólapra másolva!
2015.05.21. 06:50
null
Németh Krisztiánt volt miért ünnepelniük a társaknak (Fotó: sportingkc.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Németh Krisztián vezette Sporting Kansas City hazai pályán 4–2-re legyőzte a New England Revolutiont. A 92. percben lecserélt magyar csatár két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát.

 

Szenzációs napot fogott ki az MLS alapszakaszának legutóbbi játéknapján Németh Krisztián, aki döntő érdemeket vállalt abból, hogy a Sporting Kansas City hatodik hazai mérkőzésén a harmadik győzelmét arassa.

NÉMETH KRISZTIÁN EGYIK ÁLMA TELJESÜLT

„Az volt az egyik célom, hogy elkönyveljem az első gólpasszomat a bajnokságban. Csatár vagyok, de rendszeresem megpróbálom kiszolgálni a társaimat” – mondta Németh Krisztián a mérkőzés után.

„Krisztián fantasztikus játékos, szeretek vele játszani. Nagyon önzetlenek vagyunk egymással, a győzelmet helyezzük előtérbe” – hangsúlyozta a magyar csatár éktársa, Dom Dwyer.

Németh és Dwyer együttvéve már kilenc gólnál járnak az MLS mostani szezonjában.

A Keleti főcsoport második helyén álló New England Revolution korán megszerezte a vezetést, de a folytatásban a hazaiak és a magyar csatár játszotta a főszerepet. A 29. percben Németh beadása után Dom Dwyer egyenlített, majd tíz perccel később az U20-as vb-bronzérmes támadó fejelt a kapuba Benny Feilhaber szabadrúgását követően.

A gólpasszt adó amerikai futballista a félidő hajrájában gólra váltott egy tizenegyest, így a hazaiak 3–1-es előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrészt ott folytatta a Sporting, ahol az elsőt abbahagyta, hiszen 23 másodperc után Németh ismét beköszönt – ziccerben, bal belsővel okosan elpasszolta a labdát a vendégek kapusa mellett.

A folytatásban a New England még kozmetikázott az eredményen, de az egyenlítésre nem volt esélye.

Némethet a 92. percben lecserélte edzője, helyére az amerikai Saad Abdul-Salaam állt be, aki ezen a meccsen debütált az MLS-ben.

Németh Krisztián kilenc találkozón öt gólnál jár a Sporting Kansas Cityben, amely a legutóbbi négy hazai meccsén nyolc pontot gyűjtött.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (NÉMETH GÓLPASSZA 0.34-TŐL, GÓLJAI 1.02-TŐL ÉS 1.38-TÓL)

MLS, ALAPSZAKASZ
Sporting Kansas City–New England Revolution 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik