SZÖLLŐSI GYÖRGY (CHICAGO) 2018.10.29 16:12 Frissítve: 2018.10.31 21:36

MLS: magyar buzdítás, magyar nap Chicagóban – képgaléria, videó

Nikolics Nemanja és Stieber Zoltán csapatának összecsapása ismét, most negyedszer teremtett alkalmat arra, hogy a helyben élő magyarok szervezett szurkolói csoportot alkotva, együtt látogassanak ki a chicagói Toyota Arénába.

Magyar nap Chicagóban (Fotók: Megyeri József, Nemzeti Sport) – A FOTÓRA KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A Chicagói Magyar Klub és a magyar főkonzulátus szervezésében a hideg és az eső ellenére mintegy hetvenen vásároltak belépőt a „magyar szektorba”, hogy magyar zászlókkal, sálakkal és rigmusokkal buzdítsák a két csapat, a Chicago Fire és a D. C. United egy-egy magyarját.

Végül csak Nikolics lépett pályára, de a lefújás után mindkét, a „IV. Hungarian Heritage Day” keretében megünnepelt magyar labdarúgó odament a miattuk kilátogató szurkolókhoz, hogy fényképezkedjen velük, aláírásokat osszon nekik, s a drukkerek üdvrivalgással fogadták a magyar kedvenceket. Nikolics Nemanja a találkozó után interjút adott a clevelandi Bocskai Rádiónak, és elmondta, sajnálja, hogy a csapata lemaradt a rájátszásról, de a sport része a kudarc, egy-egy kevésbé jól sikerült idény is.

„A helyi magyarok újabb akciója viszont nagyon megható, és elmondhatom, hogy nincs olyan MLS-meccs, hogy ne lássak a lelátón magyar zászlót vagy ne jönne oda hozzám legalább néhány magyar szurkoló – mondta a korábbi magyar, lengyel és amerikai gólkirály. – A chicagóihoz hasonló kezdeményezéssel ugyanakkor még sehol sem találkoztam, de példaértékű ez a közös szurkolás.”

A hagyomány jövőre folytatódik, ígéri Demeter András, a Hungarian Club of Chicago elnöke, dr. Bencsik Zita főkonzul és az ötletgazda Aradvári László.

Az eseményről a clevelandi Bocskai Rádió munkatársai – Csibi Lóránd, Miklós Melánia és Molnár Zsolt – készített videós összeállítást az NSO TV számára.

2022.08.05 10:35:33

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe. (x)

2022.08.04 22:18:17

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A magyar légiósok közül Schäfer András »robbanthat«.

2022.08.01 22:24:32

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Barca jelmondata szerint „több mint egy klub” – épp, mint a DAC.

2022.06.29 12:34:04

Légiósok PÓR KÁROLY

Összegeztük a középpályás első lipcsei idényét – összevetve más, a posztján szereplő klasszisok debütálásával.

2022.06.13 14:28:44

Légiósok PÓR KÁROLY

A brit drukkereket a tengerparton is elcsendesítették Szoboszlaiék. Bodnár Gergő hamarosan profi szerződést köthet a PUFC-cal.