MLS: magyar buzdítás, magyar nap Chicagóban – képgaléria, videó

SZÖLLŐSI GYÖRGY (Chicago)SZÖLLŐSI GYÖRGY (Chicago)
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 16:12
Nikolics Nemanja és Stieber Zoltán csapatának összecsapása ismét, most negyedszer teremtett alkalmat arra, hogy a helyben élő magyarok szervezett szurkolói csoportot alkotva, együtt látogassanak ki a chicagói Toyota Arénába.
Magyar nap Chicagóban (Fotók: Megyeri József, Nemzeti Sport) – A FOTÓRA KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Magyar nap Chicagóban (Fotók: Megyeri József, Nemzeti Sport) – A FOTÓRA KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A Chicagói Magyar Klub és a magyar főkonzulátus szervezésében a hideg és az eső ellenére mintegy hetvenen vásároltak belépőt a „magyar szektorba”, hogy magyar zászlókkal, sálakkal és rigmusokkal buzdítsák a két csapat, a Chicago Fire és a D. C. United egy-egy magyarját.

Végül csak Nikolics lépett pályára, de a lefújás után mindkét, a „IV. Hungarian Heritage Day” keretében megünnepelt magyar labdarúgó odament a miattuk kilátogató szurkolókhoz, hogy fényképezkedjen velük, aláírásokat osszon nekik, s a drukkerek üdvrivalgással fogadták a magyar kedvenceket. Nikolics Nemanja a találkozó után interjút adott a clevelandi Bocskai Rádiónak, és elmondta, sajnálja, hogy a csapata lemaradt a rájátszásról, de a sport része a kudarc, egy-egy kevésbé jól sikerült idény is.

„A helyi magyarok újabb akciója viszont nagyon megható, és elmondhatom, hogy nincs olyan MLS-meccs, hogy ne lássak a lelátón magyar zászlót vagy ne jönne oda hozzám legalább néhány magyar szurkoló – mondta a korábbi magyar, lengyel és amerikai gólkirály. – A chicagóihoz hasonló kezdeményezéssel ugyanakkor még sehol sem találkoztam, de példaértékű ez a közös szurkolás.”

A hagyomány jövőre folytatódik, ígéri Demeter András, a Hungarian Club of Chicago elnöke, dr. Bencsik Zita főkonzul és az ötletgazda Aradvári László.

Az eseményről a clevelandi Bocskai Rádió munkatársai – Csibi Lóránd, Miklós Melánia és Molnár Zsolt – készített videós összeállítást az NSO TV számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik