MLS: Ez az idény csak a bajnoki címmel érhet véget – Sallói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 17:55
null
Sallói Dániel és csapattársai jó hangulatban készülnek az MLS negyeddöntőjére (Fotó: Gary Rohman)
Magyar idő szerint hétfő hajnali négy órakor Salt Lake Cityben kezdi meg playoffszereplését az MLS záró szakaszában a Sporting Kansas City. Az MLSsoccer.com az oda-visszavágós negyeddöntő előtt Sallói Dániellel beszélgetett.


„Az alapszakasz utolsó meccsei megmutatták, hogy a legtöbb helyzetre jól reagálunk. Az utolsó mérkőzésünkön például emberhátrányba kerültünk, de jó védekezésünknek köszönhetően győzni tudtunk – idézi Sallóit a liga portáljára hivatkozva a Sporting Kansas City honlapja.Ez az, amire a bajnokok, a győztesek képesek. Ezek nem könnyű helyzetek.”

A Nyugati főcsoport alapszakasz-küzdelmeit megnyerő SKC Sallói szerint a rájátszásra is összeállt.

„Minden szezonnak a lehető legjobb mentális állapotban kezdünk neki, mindent meg akarunk nyerni. A sikeres alapszakasz nagy segítség ehhez, megvan így az önbizalmunk, hogy bárkit felülmúljunk – folytatta Sallói. – Tavaly is a kezünkben volt a főcsoportgyőzelem, de aztán visszacsúsztunk a tabellán, ezért plusz meccset kellett játszanunk a rájátszásba jutásért, és idegenben ki is kaptunk. Ez az idén nem történhetett meg.”

A klubhonlap azt írja a 22 éves magyarról, hogy 2018-ban kiugró éve volt, 11 góljával az együttes házi gólkirálya lett, és Peter Vermes vezetőedzőtől ő kapta a legtöbb játékpercet a támadók közül.

„Ez csodálatos. Jólesik, hogy ilyen különleges szerep jut nekem a csapatnál, hogy így segíthetek a győzelmekben. Fontos gólokat szereztem, minden pillanatát imádom. Trófeát kell nyernünk, ez az idény csak a bajnoki címmel érhet véget” – mondta Sallói.

Mivel a Kansas City főcsoportgyőztesként egyenes ágon a negyeddöntőbe jutott, Sallóiéknak csak edzéseik voltak az előző napokban.

„Már nem akarok edzeni, meccset akarok játszani! Mindannyian így érzünk, izgatottan várjuk a rájátszást – mondta Sallói, aki tavaly a US Open-kupa döntőjében győztes gólt szerzett, idén pedig az MLS-kupát, azaz a bajnoki serleget akarja elhódítani. – A kupadiadal az első lépés volt, most jöhet a következő. Ez az álmom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik